Verdonck Professional Partners is klaar voor de toekomst: Maarten volgt Jos op

Jos Verdonck (links) en Maarten Ghesquiere zijn de zaakvoerder van het consultbureau Verdock in de Bruggestraat. © WO
Redactie KW

Dertig jaar nadat Jos Verdonck (59) het rekruterings- en selectiebureau Verdonck Personeelsmanagement oprichtte, acht hij de tijd rijp om het kantoor voor te bereiden op de toekomst en werk te maken van de opvolging. In Maarten Ghesquiere (27) vond Jos de ideale vennoot.

Door Carlos Berghman

“Maarten werkt hier sinds drie jaar als HR-consultant. Het klikte meteen tussen ons, hij werkte zich uitstekend in en ik zag potentieel in hem”, vertelt Jos. “Nu hij medezaakvoerder is, is de verjonging ingezet en is de continuïteit van het kantoor op lange termijn verzekerd. Het is de bedoeling dat ik nog acht jaar meewerk. Mijn belang zal in de toekomst gaandeweg afnemen, dat van Maarten zal groeien.”

Met een nieuwe naam en een nieuw logo kreeg het kantoor, dat voortaan als Verdonck Professional Partners door het bedrijfsleven gaat, alvast een facelift. De website werd vernieuwd en toegankelijker gemaakt, waardoor kandidaten nog gemakkelijker kunnen solliciteren.

150.000 sollicitanten

Personeelspsycholoog Jos Verdonck liet zich destijds inhuren door bedrijven die op zoek waren naar geschikte werkkrachten. Hij merkte dat er nog plaats was voor een selectiebureau en dus begon hij thuis in Wervik met een eigen kantoor dat hij samen met zijn echtgenote Jeanique Werrebrouck verder uitbouwde. In 1997 verhuisde het kantoor naar de Bruggestraat in Menen. In 2012 opende een tweede kantoor in Oostende.

Doorheen de jaren is het kantoor Verdonck uitgegroeid tot een ervaren gids op de arbeidsmarkt en tot een expert in personeelsrekrutering en -screening. Al 150.000 sollicitanten klopten aan bij het selectiebureau. “Hun gegevens zijn opgeslagen in een database die een schat aan informatie voor bedrijven bevat. Onze core business bestaat uit screening en assessment. We testen kandidaten op hun capaciteiten, attitudes en persoonlijkheid. We gaan na of ze groeipotentieel hebben, of ze leiding kunnen geven, of ze een toegevoegde waarde voor een bepaald bedrijf kunnen betekenen… Ook gaan we binnen een bedrijf op zoek naar mensen die kunnen doorgroeien”, aldus Jos.

Tot de klanten van Verdonck Professional Partners behoren kmo’s, non-profitorganisaties en lokale overheden. Ze komen niet alleen uit West- en Oost-Vlaanderen, maar ook uit Henegouwen, waar veel West-Vlaamse bedrijven werkzaam zijn. “We kennen onze bedrijven goed en bouwen een vertrouwensband met hen op. We weten wat hun verwachtingen zijn en zo kunnen we goed inschatten of iemand al dan niet bij dat bedrijf past.”

Drukst op zaterdag

In die 30 jaar zag Jos de arbeidsmarkt fel evolueren. “Vroeger waren er 80 kandidaten voor één vacature. Nu is er krapte op de arbeidsmarkt en dus zijn er vaak maar een beperkt aantal kandidaten voor een bepaalde functie. Tegelijkertijd is er continue verandering in de jobs door de automatisering. Onze klanten vragen andere competenties en eigenschappen die kandidaten niet op school geleerd hebben”, haalt hij aan. “Bovendien hinkt het onderwijs achterop, vaak bereidt het mensen voor op jobs die bijna achterhaald zijn. Het is onze taak om die opdracht te herschrijven en op zoek te gaan naar een kandidaat die het waard is om in te investeren: wie heeft groeipotentieel? Wie kan een trekker worden binnen een bedrijf? Wie kan een toegevoegde waarde betekenen?”

Wat niet veranderd is, is de flexibiliteit die het kantoor aan de dag legt. “We spelen zo snel mogelijk in op de vraag van onze klanten, zodat er geen tijd verloren gaat. Zaterdag is onze drukste dag op kantoor en we zijn ook vier avonden per week bereikbaar. Als echte West-Vlamingen doen we altijd maar ‘deure’, zonder dat we dat aan de grote klok hangen”, besluit Jos.

Info: www.verdonckbv.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier