Verborgen winterbar achter gestutte gevel in hartje Kortrijk

De gestutte voorgevel van Papago in de Rijselsestraat. © EDB
Redactie KW

Onder impuls van Aaron Vanneste (30) van Avanco in Aalbeke wordt in december en januari achter de gestutte gevel van Papago in de Rijselsestraat de Papago Pop Up Winterbar geopend.

“We kochten dit met de bedoeling om te renoveren. De gevels zijn beschermd en mogen niet met de grond gelijk gemaakt worden”, begint Aaron Vanneste. “We waren al een jaar of vijf de eigenaar van het winkelpand naast Papago.”

Met enkele vrienden en medewerkers van Avanco was Aaron onder de indruk van hoe prachtig de gebouwen en de tuin achter het puin van het ingestorte gebouw wel zijn. “Daarom bouwen we hier deze winter een winter- en kerstbar in verschillende onderdelen. Het wordt bijna een kerstmarkt op zich. In de winter hebben we hier meer tijd voor, want in de zomer is het op Avanco superdruk.”

Sfeer

Het idee kwam van Joran Vanhoenacker die met mobilettenvereniging ‘Deuh Biertuttn’ al enkele jaren op de Kortrijkse Kerstmarkt stonden. De vereniging stond enkele jaren op het Sint-Maartenskerkhof, en had soms meer dan 100 mensen aan hun kraam. Vorig jaar stonden we op het Schouwburgplein. Maar we waren echter wat beperkt in wat we allemaal wilden doen”, stelt Joran. “Achter Papago is een hele leuke locatie en een aangename sfeer.”

In de tuin komt ook een buitenbar.
In de tuin komt ook een buitenbar.© EDB

Joran zal met Deuh Biertuttn de buitenbar uitbaten, en binnen worden verschillende gezellige ruimtes gecreëerd door het Vlastreffen, Cake-it-Easy en Avanco. Hiervoor zijn Jo Foubert van het Vlastreffen, Rachel Retica van Cake-it-Easy en Aaron van Avanco verantwoordelijk. Het puin van het ingestorte gebouw zal niet meer zichtbaar zijn, de betonnen stuttingen worden aangekleed met hout en verder doen kaarsjes, veel verlichting, sneeuw- en rookmachines het nodige om de juiste sferen te creëren. De pop-up winterbar is van 1 december tot en met 20 januari zeven dagen op zeven open. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier