Velofollies, hét evenement voor de echte wielerfanaat

© Geert Ver Eecke
Redactie KW

Op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 januari strijkt de internationale fietsbeurs ‘Velofollies’ opnieuw neer in Kortrijk Xpo. Drie dagen lang vind je er de totaalbeurs rond en over de huidige fietsmarkt.

Velofollies is de voorbije jaren uitgegroeid tot de grootste en meest gevarieerde fietsbeurs in de Benelux. Je kan er het totaalaanbod binnen de fietswereld bezichtigen en testen: van BMX en mountainbike tot racefiets en van stadsfiets tot E-bike.Je vindt er alletypes en alle merken, met naast race- en MTBook trekkingfietsen, hybridefietsen en retrobikes. Dit aanbod wordt aangevuld met een compleet gamma van accessoires, fietskledij, fietstrips en -tips.

Bovenop deze nieuwste trends en collecties wordt de beurs doorspekt met boeiende randactiviteiten zoals praatcafés met (ex-)wielrenners, ploegvoorstellingen en signeersessies. “Velofollies biedt je een totale fietservaring; of je nu een actieve en gepassioneerde wielertoerist bent, een recreatieve fietser of gewoon een gezonde interesse voor fietsen hebt.Onze bijnaam ‘de eerste wielerklassieker van het jaar’is niet uit de lucht gegrepen”, zegt manager Pieter Desmet.

Inzamelactie

Bij de praatcafés vallen enkele bekende namen te noteren: onder meer Bondsvoorzitter Tom Van Damme en wielrenners Tom Boonen en Andrei Tchmil. Bij de signeersessies en de meet en greets vallen Sven Nys, Oliver Naesen en Greg Van Avermaet te noteren. Een van de meest opgemerkte gasten wordt ongetwijfeld Fränk Schleck. Verder zijn er ook nog tal van workshops: onder meer het belang van een goede fietspositie, de correcte framemaat en sportvoeding in functie van prestaties.

Velofollies, Vélo Afrique en Grinta! sloegen samen met Wereld Missie Hulp de handen in elkaar voor een inzamelactie van gebruikte rennerskledij om Afrikaanse sporters te helpen. “Wie bij een van de containers zijn oude fietskleding afgeeft, krijgt daarvoor in ruil een voucher waarmee hij of zij op de stand van Vélo Afrique een goodie bag kan ophalen”, aldus Pieter.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier