Veel belangstelling voor lanceringsevent prestigieuze skyflats in Veurnse Suikerpark

VLNR: Wouter Vantornhout en Matthieu Pacco (ION) - Geert Sanders (alg. directeur WVI) - Peter Roose, burgemeester Veurne - Bjorn Denecker (WVI) - Pascal Sticker (schepen) © MVDP
Redactie KW

In een volle Furnevent-zaal stelden eigenaar WVI en projectontwikkelaar ION de tweede fase voor van het ambitieuze Suikerparkproject. In een verleidelijke 3D-presentatie werden de skyflats in de Suikertoren voorgesteld en meteen te koop aangeboden.

Algemeen directeur Geert Sanders van de WVI (West-Vlaamse Intercommunale) kondigde de tweede fase aan van het ambitieuze masterplan op de site van de voormalige Veurnse Suikerfabriek: “In 2017 zijn we eigenaar van deze site geworden en we zijn in zee gegaan met projectontwikkelaar ION om dit WOW-project te realiseren. WOW staat voor wonen, ontspannen en werken: de drie belangrijkste pijlers om je ergens goed te voelen. We hebben een masterplan ontwikkeld dat voor één derde wordt ingevuld als woongebied, van de 15 overblijvend hectare is 10 hectare bestemd voor bedrijven en het resterende gedeelte is een stuk natuur waarvoor we een natuurbeheerplan aan het opmaken zijn, in samenwerking met Natuurpunt en de gemeente om het zo toegankelijk mogelijk te maken. We willen op het bedrijventerrein geen activiteiten die het milieu hinderen, de bedrijven moeten CO2-neutraal zijn en zorgen voor duurzame mobiliteit. Daar is de verkoop een gigantisch succes geworden, en ook de eerste fase van het woonproject Brikkerij voldoet ruim aan onze verwachtingen: meer dan 60 % van de huizen is al verkocht!”

Tweede fase

Matthieu Pacco, Senior Project Developer van ION, stelde de tweede fase voor: “Ik geloofde vanaf de eerste dag in dit project. Regio Veurne kent een lage werkloosheid van minder dan 5%, de bevolkingsaangroei stijgt elk jaar, en er is een uitzonderlijke jobratio van 130 %. Daarom is er hier zeker een markt voor ons project om er 500 nieuwe woningen te bouwen, wat neerkomt op 10 % van het huidige bestand van zo’n 5000 woningen. We hebben ons gebaseerd op prognoses dat er in 2060 meer dan 40 % eenpersoonsgezinnen zullen zijn, en dat hebben we meegenomen in ons project. Mensen willen graag in de buurt van een ontmoetingsplek wonen, in dit geval is dat het Suikerplein, het kloppend hart van het Suikerpark. Iedereen houdt ook van een stukje groene natuur of een waterpartij. Ook dat is voorzien: de ‘Suikerplas’, een visvijver in een groene omgeving, een park waar je in hangmatten tussen de bomen kunt dromen… en dat allemaal op een boogscheut van de historische binnenstad.”

3D van penthouse in de Suikertoren
3D van penthouse in de Suikertoren© MVDP

“Nu starten we met onze tweede fase: het pronkstuk van het Suikerpark wordt de Suikertoren, die de hoogste toren van Veurne wordt, met een unieke vormgeving, een hoogstaande beeld- en leefkwaliteit. Een moderne, tijdloze beeldkwaliteit die past bij Veurne. De 30 meter hoge Suikertoren wordt de toegangspoort tot de Suikersite en tot het vernieuwende stadsdeel. Deze architecturale blikvanger is opgebouwd uit twee torens van 9 bouwlagen met daartussen het volume van de Kunstacademie. In de Suikertoren worden 68 appartementen gebouwd, met veel ramen en veel licht. Er zijn drie zichtassen: naar de binnenstad en de torens van Veurne, naar de kust en naar de polders en het natuurgebied. Startflats zijn te koop vanaf 150.000 euro, parkflats met 1 tot 3 slaapkamers vanaf 181.500 euro, de instapprijzen voor skyflats op de 7de en 8ste verdieping beginnen aan 262.000 euro, maar voor een penthouse moet je iets dieper in de portemonnee tasten. Daaraan hangt een prijskaartje van om en bij de 800.000 euro. Die zijn dan ook het neusje van de zalm, met uitgelezen panoramische uitzichten, een vrije hoogte van 3,70 m, ruime, lichte leefruimtes en keuken. Maar we zijn slim omgegaan met ‘ruimte’… De terrassen worden eigenlijk geïntegreerd in de leefruimte, zodat je ze in de winter kunt afsluiten.”

Elektrische fietsen

Voor de snelle beslissers is er een wedstrijd aan dit lanceringsmoment gekoppeld. De eerste 10 kopers kunnen 2 elektrische fietsen winnen. “Met deze actie willen we vooral het duurzame karakter van het project in de verf zetten, en toekomstige bewoners van het park motiveren om in deze visie te volgen,” verduidelijkt Matthieu Pacco. De wegeniswerken starten in maart. De bouwwerken van de rijwoningen Brikkerij 1 en 2 beginnen in juni 2019. Ook de appartementen van Brikkerij 3 zijn nu te koop en als de verkoop en de bouwwerken van de skyflats volgens planning verlopen, kunnen de eerste bewoners er hun intrek nemen eind 2021. Info www.suikerpark.be.

(MVDP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier