VDL Groep bevestigt toekomstplannen voor Roeselare

© VDL Groep
Redactie KW

Reeds enige tijd werd een perceel van bijna 8 hectare gereserveerd op het bedrijvenpark Beveren-Krommebeek voor een mogelijke nieuwe vestiging van VDL Bus Roeselare.

“Stad Roeselare en WVI zijn dan ook bijzonder verheugd met de beslissing tot aankoop van de site en de bevestiging van de plannen van het Nederlandse concern VDL Groep voor de bouw van een toonaangevende ‘fabriek voor de toekomst’ waar elektrische bussen zullen worden geproduceerd”, zegt burgemeester Kris Declercq. “Zo wordt het behoud van de werkgelegenheid op lange termijn gegarandeerd. Tegelijk is de aankoop een bevestiging van het belang van de toekomstgerichte maakindustrie in de regio.”

In samenwerking met Stad Roeselare staat WVI vandaag in voor de ontwikkeling van 75 hectare nieuwe bedrijventerreinen rond Roeselare waar ondertussen het gros van de percelen reeds verkocht is of in optie werd genomen. Enkel dankzij de ontwikkeling van grote nieuwe bedrijventerreinen – waaronder het bedrijvenpark Beveren-Krommebeek in Roeselare, die WVI in publiek beheer kon ontwikkelen – was het mogelijk om ondanks de grote vraag van de vele lokale bedrijven één groot perceel te reserveren voor VDL Bus Roeselare.

Dat gaf de busdivisie van VDL de nodige tijd en ruimte om hun strategische plannen voor een nieuwe fabriek voor elektrische bussen in alle rust voor te bereiden. “Dergelijke cases illustreren het belang van een voldoende grote voorraad in publieke, bouwrijpe bedrijventerreinen op regionale schaal, waarvoor WVI sinds jaar en dag pleitbezorger is bij de Vlaamse overheid”, klinkt het nog.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier