Vastgoedgroep ION uit Waregem pakt prestigieus kantoorgebouw in Europese wijk in Brussel aan

Redactie KW

Projectontwikkelaar ION start met de herontwikkeling van een prestigieus kantoorgebouw op een toplocatie in de Europese wijk in Brussel. De snelgroeiende vastgoedgroep heeft daarvoor een partnership afgesloten met de gereglementeerde vastgoedvennootschap (GVV) Leasinvest Real Estate.

Die laatste tekende eind vorige week een bindende overeenkomst met het fonds Next Estate Income Fund (‘NEIF’), beheerd door BNP Paribas REIM Luxemburg. Dat gebeurde door de aankoop van 100 procent van de aandelen in de vennootschap NEIF Montoyer SPRL, houdster van een erfpacht met een resterende duurtijd van 94 jaar op het kantoorgebouw Montoyer 14, gelegen op de hoek van de Montoyer- en de Nijverheidsstraat in Brussel. Met andere woorden: in het hart van de Europese wijk. ION, die sinds het begin bij deze transactie betrokken is, zal in samenspraak met Leasinvest het volledige ontwikkelingstraject aansturen voor dit unieke project.

Tot begin volgend jaar zal de huidige huurder, de Verenigde Naties, nog onderdak vinden in het gebouw. Het nieuwe state-of-the-art kantoorgebouw zal zo’n 4.000 m2 kantoren omvatten en wordt een nieuwe referentie in ‘new way of working’, dat er bovenuit zal springen op het vlak van duurzaamheid, architectuur en beleving.

Het ervaren en gerenomeerd architectenbureau Archi2000 uit Brussel werd gekozen voor het ontwerp. “We zijn bijzonder verheugd om dit project in partnership met Leasinvest te kunnen realiseren. Dit is het bewijs van onze ambitie en onze strategie in grootsteden in het algemeen, en in Brussel in het bijzonder”. Karim Zouaoui, Business Development Director ION. “Dankzij deze transactie versterkt Leasinvest Real Estate haar positie in de Leopoldwijk van Brussel, de top op het vlak van kantoorlocaties in België. Bovendien zet ze haar core development activiteiten op die manier ook verder”. Michel Van Geyte, CEO Leasinvest Real Estate

De vastgoedgroep ION was de voorbije jaren al behoorlijk actief in de rand van Brussel, Anderlecht en Molenbeek. Maar op het vlak van kantoren wordt dit het eerste project in de hoofdstad van Europa. En dat is geen toeval: ION opent namelijk volgende maand nog een belangrijk bijkantoor in Brussel en wil zo haar bestaande project-portefeuille van 1,2 miljard euro verder uitbreiden met projecten in Brussel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier