Vanaf 17 april rechtstreeks vliegen van Oostende naar Barcelona

Redactie KW

Jetairfly biedt vanaf 17 april 2015 op woensdag, vrijdag en zondag rechtstreekse lijnvluchten aan naar Barcelona.

Volgende week krijgt de Internationale Luchthaven Oostende-Brugge er een nieuwe bestemming bij. “Met deze nieuwe bestemming vanuit Oostende wil Jetairfly zowel toeristen als zakenmensen aantrekken”, aldus Erik Follet, Director Network van Jetairfly. “Barcelona is niet alleen één van de populairste citytrip-steden, de Catalaanse hoofdstad is ook een belangrijk economisch centrum dat veel congresgangers aantrekt. Ook voor onze Vlaamse economie is de lijn Oostende-Barcelona van groot belang. Wij hopen dat deze nieuwe verbinding heel wat bezoekers naar de kust en naar kunststeden zoals Brugge en Gent zal lokken.”

Wij willen het aantal bestemmingen de komende jaren verder uitbreiden

“De uitbreiding van het aanbod is een goede zaak voor zowel de luchthaven als de lokale economie. Wij willen aan de luchthaven een nieuwe dynamiek geven en het aantal bestemmingen de komende jaren verder uitbreiden. Hierover zijn momenteel al gesprekken aan de gang met verschillende carriers”, zegt Marcel Buelens, CEO van Ostend-Bruges International Airport.

De vluchten worden uitgevoerd met een Embraer E190. Dit vliegtuig kenmerkt zich door zijn lage ecologische voetafdruk. Het toestel verbruikt gemiddeld amper 3 à 3,2 liter brandstof per passagier per 100 km. Hierdoor is de CO2-uitstoot van dit geluidsarme vliegtuigtype ook vrij laag. De E190 is op dit ogenblik één van de stilste en milieuvriendelijkste jets.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier