Van marketeer tot barbier: opvallende carrièreswitch voor Oostendenaar

Redactie KW

Bjorn Van Hijfte zat 17 jaar in de marketing en sales tot hij besloot om zijn leven volledig om te gooien door zich om te scholen tot barbier. Naast het kapsalon van zijn vrouw Dominique opende hij onlangs zijn eigen klassieke barbershop Baron Barbier.

Sales en Marketing en een kapperszaak runnen, twee totaal verschillende werelden. Bjorn Van Hijfte vond dat het welletjes was geweest in de saleswereld.

“Ach, ik vond dat het tijd was voor iets anders”, vertelt Bjorn trots. “Een barbershop sluit gewoon veel beter aan bij mijn leefwereld en mijn persoonlijkheid. Mijn vrouw runt haar eigen kapperszaak in de Aartshertogstraat. We zien elkaar nu veel meer want mijn eigen barbershop bevindt zich pal naast dat van haar. In de sales en marketingwereld ben je vaak van huis weg. Nu krijg ik de kans om meer tijd met mijn vrouw en mijn kinderen, Merel (9) en Marilou (5), te spenderen.”

Schorem Barbier

Bjorn was actief als marketeer in de telecomsector en recent ook nog bij Zorabots. Hij volgde zijn opleiding tot barbier bij het gerenommeerde Schorem Barbier in Rotterdam. “Schorem Barbier is één van de meest bekende ter wereld”, gaat Bjorn verder. “Ik heb veel gezien bij mijn vrouw die al 15 jaar lang werkte in het kapsalon van haar vader, Wilfried Verdonck. Recent nam ze de zaak over. Het was een logische keuze om de barbershop in het kapsalon van mijn vrouw te integreren.”

“Bij Baron Barbier willen we wel een totaal andere sfeer creëren dan in het kapsalon. Al 20 jaar lang verzamel ik oude filmaffiches. Die heb ik gebruikt bij de inrichting van de zaak. Het interieur is volledig aangepast in dezelfde stijl met de juiste rockmuziek en authentieke producten zoals pommades en vetten. De klanten wandelen hier buiten met tijdloze kapsels, maar kunnen hier evenzeer een traditionele scheerbeurt krijgen, hun baard laten trimmen of voor een leuke babbel bij een pintje.”

Tattoo en koffie

Naast het runnen van zijn eigen barbershop staat Bjorn ook nog één dag per week in de tattoo-barber-coffeeshop ‘Xpresso yourself’ in de Christinastraat. “De beslissing om mijn leven een totaal andere wending te geven was mijn beste beslissing ooit. Ik vind het gewoon super om te doen”, besluit Bjorn. (JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier