Unizo legt ondernemersvragen voor aan West-Vlaamse kopstukken

foto SB © STEFAAN BEEL
Redactie KW

Politici zijn doorgaans geen koorknapen, maar in Roeselare verzamelden de West-Vlaamse politieke kopstukken woensdagavond wel in het koor van de voormalige Sint-Amandskerk. Voor een debat met Unizo-ondernemers.

Het gaat hier niet over ‘jobs, jobs, jobs’, het gaat hier over ‘volk, volk, volk!” Het is maar één van de slogans die woensdagavond op het politieke debat van Unizo West-Vlaanderen te noteren viel. Ondernemend West-Vlaanderen legde er de pijnpunten van de kustprovincie voor aan lijsttrekkers en toppolitici. Ze waren er allemaal, de ene al bevlogener dan de andere.

En ondernemersvragen zijn er, ook al draait de economie in West-Vlaanderen op volle toeren. Het was de krapte op de arbeidsmarkt die onder meer Axel Ronse van N-VA deed zeggen dat het hier geen kwestie van meer jobs is, maar wel van meer volk voor die jobs.

Uiteraard ook vragen van ondernemers voor maatregelen die de typische eenmanszaken makkelijker vooruit helpen. De huidige regering nam maatregelen voor de vennootschapsbelasting, maar liet de belastingen voor eenmanszaken ongemoeid.

Stilstaan is achteruitgaan, zeker voor wie onderneemt. En dus moeten er meer investeringen komen in West-Vlaanderen, moet het openbaar vervoer performanter én is er vraag naar een fietsnetwerk.

Eensgezindheid was er ook over het stelsel van duaal leren. Meer leerlingen op de werkvloer dus. Ook voor het hoger onderwijs kan dat systeem bijzonder nuttig zijn.

(foto SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier