Rubriek Economie

Unizo Kortrijk: "Handelaarsenquête van de stad is een gemiste kans"

30/11/17 om 16:00 - Bijgewerkt om 16:04

Woensdag maakte de stad Kortrijk de resultaten van Kortrijk Spreekt op Toer bij de handelaars bekend. Daaruit kwam naar voren dat de stad een 7 op 10 krijgt. Maar ondernemersorganisatie Unizo ziet dat anders. "Stad Kortrijk is niet kritisch genoeg voor het eigen beleid. Wij nemen het resultaat met een flinke korrel zout", zegt voorzitter Dirk Dupont.

Dik twee jaar geleden, begin 2015, zat Unizo Groot-Kortrijk samen met het stadsbestuur om een tussentijdse evaluatie op te maken van het beleid. Uit die digitale bevraging van haar leden kwam een score van 6.1 op 10 voor ondernemersvriendelijkheid naar voren. "Nu krijgt diezelfde stad met een eigen enquête een 7? Wij pleiten voor kortere lijnen tussen ondernemers en bestuur en voor meer inspraak in het beleid. Toch is deze Kortrijk Spreekt op Toer een gemiste kans: ofwel zien we niet alle resultaten, ofwel behandelde de stad te weinig beleidsdomeinen. Volgens ons is het stadsbestu...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!