Rubriek Economie

Unizo Brugge luidt alarmbel: transmigranten kosten bedrijven in haven pak geld

28/12/18 om 10:09 - Bijgewerkt om 10:08

Voorzitter Hendrik Vermeulen van Unizo Brugge luidt de alarmbel. Het aantal transmigranten dat via Zeebrugge de oversteek naar Engeland wil maken stijgt immers opnieuw, en dat gaat gepaard met hoge kosten voor de bedrijven in de haven. "Inbraken, vandalisme en verlies van ladingen kosten hen een pak geld. Het kan niet langer dat die bedrijven alleen moeten voor opdraaien voor dit maatschappelijk probleem. De betrokken overheden zouden hier financieel moeten in tussenkomen." Unizo vraagt alvast een onderhoud met provinciegouverneur Carl Decaluwé.

500.000 à 600.000 euro. Zoveel geld moest transportbedrijf Ewals Cargo Care de voorbije jaren ophoesten om schade berokkend door transmigranten te herstellen. Dat blijkt uit een bevraging van Unizo Brugge bij een twintigtal havenbedrijven. Met respectievelijk 53.589 en 30.000 euro melden ook Middlegate Europe en NDQ aanzienlijke schadebedragen. Unizo Brugge kan het niet langer aanzien en luidt de alarmbel.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!