Tweede zitdag voor verkoop ‘t Convent in Reninge

't Molenhof zat afgeladen vol bij de eerste dag van de openbare verkoop van 't Convent. © TOGH
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Er is een hogere bod gekomen op het voormalige sterrenrestaurant ‘t Convent in Reninge. Daardoor komt er een tweede zitdag van de verkoop op vrijdag 17 augustus om 14 uur in ‘t Molenhof in Oostvleteren.

In november 2014 ging ‘t Convent failliet. Sindsdien stond het voormalige sterrenrestaurant van Rudi Devolder leeg. Toen het failliet ging, was er een restaurant met veranda en zoldersalon, een keuken en bijkeukens, twee wijnkelders, 18 kamers, zwembad, sauna, solarium, keldercrypte, dancing, tuinen, akkers, wijnboomgaard, truffelveld, parking en zelfs een landingsplaats voor helikopters.

Bod van 476.000 euro

Op woensdag 27 juni vond in ‘t Molenhof in Oostvleteren de openbare verkoop van ‘t Convent plaats. Een familie uit Vleteren kocht het voor 476.000 euro, maar wou voorlopig anoniem blijven omdat een hoger bod nog mogelijk was.

Dat hoger bod is effectief binnengekomen bij notaris Stefanie Dauw uit Lo-Reninge. Daardoor moet een tweede zitdag van de openbare verkoop georganiseerd worden. Die zal plaatsvinden op vrijdag 17 augustus om 14 uur in ‘t Molenhof, dezelfde locatie als bij de eerste zitdag.

In vier jaar tijd raakte het domein van 't Convent helemaal verloederd.
In vier jaar tijd raakte het domein van ‘t Convent helemaal verloederd.© TOGH

‘t Convent werd bij het faillissement door de advocaat van Rudi Devolder geschat op 2 miljoen euro, maar viel ten prooi aan verloedering, vandalisme en krakers, waardoor het helemaal vervallen raakte. Het onkruid woekert er weelderig en bijna geen enkele ruit is nog heel. Bovendien wordt maar een deel van 11.014 vierkante meter verkocht, zowat een derde van het hele domein, maar wel het volledig bebouwde gedeelte en het grootste deel van de helihaven.

Evenveel belangstelling?

De vraag is ook of de tweede zitdag van de openbare verkoop op evenveel belangstelling zal kunnen rekenen als de eerste zitdag. Toen zat ‘t Molenhof afgeladen vol. Het merendeel van de aanwezigen was er blijkbaar uit nieuwsgierigheid, maar toch waren er zo’n vijf partijen die een bod deden.

Een Harelbeeks koppel dat er net naast greep, was alvast niet van plan om de handdoek in de ring te gooien en verklaarde sowieso een hoger bod te willen doen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier