Twee Ieperse warenhuizen sloten afgelopen week de deuren

Familie Jaak, Fien en Linda Vandewalle, zaakvoerders van Delhaize Shop&Go in Ieper, trokken de deuren achter zich dicht. © (Foto DS)
Redactie KW

Grote verrassing bij de Ieperse warenhuizen. Zowel de Spar op de Grote Markt, als de Delhaize Shop & Go in de Menenstraat hebben heel recent de deuren gesloten. De Spar was open sinds mei 2017, de Delhaize amper zeven maand.

Beide zaakvoerders benadrukken dat het vooral te maken heeft met het feit dat er te weinig Ieperse klanten over de vloer kwamen. Sophie Delobelle (Spar): “Het is heel moeilijk om het vaste winkelpatroon van de Ieperling te veranderen. We hebben 2 jaar keihard gewerkt met schitterend personeel, maar het heeft niet mogen zijn. We hebben vandaag (vrijdag, red.) de deuren dicht gedaan en zijn op zoek naar een overnemer.”

Jaak Vandewalle (Delhaize Shop & Go en Panos): “We zijn dicht sedert zondag 23 december, maar Delhaize heeft reeds een overnemer gevonden. Het is jammer om vast te stellen dat Ieper dood is als je de toeristen wegtrekt. Onze familie en het personeel hebben zich 200 % ingezet, maar dat is duidelijk niet voldoende. We concentreren ons nu op Veurne, want we hebben onlangs nog een Panos City overgenomen. Zo staat de teller toch weer op drie handelszaken en dat is al een hele klus.” (DS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier