Twaalf nieuwe woningen in het Walhof in Oostkamp

Redactie KW

De naam ‘Walhof’ klinkt bij de Oostkampenaars nog niet bekend in de oren maar het is een zijstraat van de Walstraat waar een inbreiding met 12 woningen, 6 koop- en 6 huurwoningen wordt gerealiseerd in een samenwerking tussen het Oostkampse OCMW en de West-Vlaamse Intercommunale (WVI). Op vrijdag werden de eerste 6 woningen officieel geopend.

Eind 2010 werd een samenwerkingsovereenkomst tussen OCMW Oostkamp en WVI, de West-Vlaamse Intercommunale, gesloten tot het realiseren van een sociaal bouwproject in de Walstraat. Twee woningen,waarvan één verkrot, met een diepe tuin die tot aan het domein van de gemeenschapsschool in de Fonteinstraat reikt, werden aangekocht om dit plan te organiseren. Zes huurwoningen zullen door het OCMW verhuurd worden als seniorenwoning, zes koopwoningen zullen door het WVI verkocht worden. Navraag leert ons dat die prijzen tussen 340 000 en 350 000 euro liggen. Die prijs valt eigenlijk nog mee als je weet dat alles inbegrepen is: alle kosten, de BTW en een afgewerkte keuken en badkamer. Alle geïnteresseerde kopers kunnen kandideren om een woning aan te kopen..

In 2011 werd Studio plus Architecten bvba uit Roeselaere aangesteld voor het uittekenen van een optimale inplanting van de 12 woningen. De 6 huurwoningen van het OCMW werden gegund aan de firma bvba Siemoens uit Aarsele-Tielt. Het OCMW heeft de bouw van deze woningen gerealiseerd met behulp van een subsidie van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW) uit Brussel. Ook de wegen-, riolerings en omgevingswerken project Walstraat werden door de VMSW gesubsidieerd. Deze werken werden uitgevoerd door de firma Hugo Martens bvba uit Sint-Andries. De totaalkost van de wegenwerken kwam op een 330 000 euro inclusief BTW. De totaalkost voor de woningen bedroeg 1 120 000 euro incl. BTW.

(PH)

Foto (PH): De officiële opening van de woningen in het Walhof in aanwezigheid van de verantwoordelijken van de gemeente, het OCMW, de architect en projectleider Mathias Delrue en zijn medewerkers Trui Naeyaert en Christophe Soenens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier