TUI start vier nieuwe routes op vanuit luchthaven van Oostende

Piet Demeyere, Head of Communications TUI Belgium. © a-MF
Redactie KW

De Belgische vakantiegangers zullen dit jaar met Pasen nog talrijker zijn. Toerismegroep TUI noteert een ‘double digit’ groei ten opzichte van de paasvakantie 2017.

Om aan de vraag te beantwoorden, werd het aantal aangeboden vliegtuigstoelen met 20% verhoogd. Brussels Airport blijft afgetekend de grootste luchthaven van vertrek (55%) en noteert een significante stijging. De regionale luchthavens zijn daarentegen de sterkste groeiers. Egypte, Tunesië en Turkije bevestigen hun herintrede en maken weer helemaal deel uit van de favoriete bestemmingen bij de Belgische reiziger.

Tweede vakantieperiode van het jaar

Steeds meer Belgische vakantiegangers kiezen de paasvakantie als tweede vakantieperiode van het jaar. Reisorganisatie TUI biedt een antwoord op die vraag en verhoogt het aantal vluchten vanuit elke Belgische luchthaven (+20% capaciteit vergeleken met Pasen 2017). De Belgen vertrekken meestal voor een week, waardoor de tijdwinst die een regionale luchthaven oplevert de voornaamste reden is om dicht bij huis te vertrekken. Uit Brussel en Charleroi vertrekken reizigers vanuit elke provincie. De andere luchthavens (Oostende, Antwerpen, Luik) bedienen vooral reizigers uit de provincie zelf (gemiddeld 56%).

Alle luchthavens gaan erop vooruit. Luik kent de grootste stijging (+40%), gevolgd door Oostende (+37%), Antwerpen (+25%) en Charleroi (+21%).

Vanuit de luchthaven van Oostende worden vier nieuwe routes opgestart naar Djerba, Hurghada, Sharm El Sheikh en Corfu. Uit Luik kan je naar 3 nieuwe bestemmingen vliegen: Djerba, Enfidha en het Turkse Kayseri. Charleroi programmeert 2 nieuwe lijnen naar Djerba en Enfihda en 19 extra vluchten. Uit Antwerpen kan je vanaf de paasvakantie naar Firenze vliegen.

Brussels Airport blijft evenwel de grootste en noteert 5% meer passagiers en 25 extra vluchten ten opzichte van Pasen 2017. Vanuit Brussel programmeert TUI ook 5 nieuwe bestemmingen : het Griekse Lesbos en Kavala, Curaçao en Aruba op de Nederlandse Antillen en Valencia.

Op naar de zon

Tijdens de paasvakantie zoekt de Belg graag de zon op en reist hij dus vooral naar de vakantieoorden op lange en middellange afstand. De Costa del Sol, Tenerife en de Costa Blanca (Benidorm) zijn dan weer de favoriete vakantiebestemmingen vanuit de regionale luchthavens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier