TUI ontvangt negen ‘Oscars van de Belgische reissector’

Piet Demeyere, Head of Communications TUI Belgium, is bijzonder opgetogen met de negen awards. © MF
Redactie KW

Touroperator TUI, dat een belangrijke zetel in Oostende heeft, is bekroond tot de beste touroperator voor zowel vliegvakanties als sneeuwvakanties.

TUI, de grootste toerismegroep van het land, en zijn 2.100 medewerkerszijn bijzonder opgetogen over de appreciatie van de professionals van de TM Travel Awards. “Dit is een hart onder de riem om ons marktleiderschap te blijven verdienen”, zegt Piet Demeyere, Head of Communications TUI Belgium.

Het bedrijf is goed voor negen TM Travel Awards, de ‘Oscars van de Belgische reissector’ die vrijdagavond voor de 20ste keer werden uitgereikt.

Feestelijke jubileumeditie

“Het vakblad Travel Magazine organiseert elk jaar een rondvraag bij de Belgische reisprofessionals. Op basis van die beoordelingen ontving TUI negen awards tijdens een extra feestelijke jubileumeditie. TUI is uitgeroepen tot de beste touroperator voor zowel vliegvakanties als sneeuwvakanties. TUI fly kreeg de Award ‘Aviation Excellence’. Ook in de categorie ‘Best Call Center/Reservation Centre’, een belangrijke appreciatie voor de professionele service aan zowel de reisagent als de reiziger, was TUI de winnaar”, klinkt het.

Opvallende persoonlijkheden

Drie opvallende TUI-persoonlijkheden kregen een award: Dirk Van Holsbeke, General Manager TUI Belgium, werd ‘Man of the year’. Eline Quintens, Account Manager Distributie kreeg de erkenning van ‘Young Professional <40' en Heidi Kaldaoui, Travel Consultant TUI shop Kraainem, werd beste Franstalige 'Leisure Travel Agent'. "RIU Hotels & Resorts - één van de hotelmerken van de TUI Groep - werd nog maar eens gelauwerd als beste vakantiehotelketen. Sirius Travel Service van TUI werd bekroond als beste broker voor vliegtickets”, aldus communicatieverantwoordelijke Piet Demeyere.

Ook vorig jaar ging TUI met negen Travel Awards aan de haal. Toen was er tijdens de uitreiking een emotioneel eerbetoon aan Hans Vanhaelemeesch. De woordvoerder die vorig jaar omkwam bij een ongeval, kreeg toen postuum een Life Achievement Award.

Netwerk van 98 reisagentschappen

TUI is het grootste Belgische vakantiemerk aan wie vorig jaar ruim 2,2 miljoen reizigers hun vakantie toevertrouwden. De touroperator heeft een belangrijke vestiging in Oostende. TUI fly was met 3,7 miljoen passagiers in 2016 de tweede grootste luchtvaartmaatschappij in ons land. TUI heeft een netwerk van 98 reisagentschappen en TUI Belgium stelt in ons land ruim 2.100 personeelsleden tewerk. De touroperator groepeert de Belgische reisactiviteiten van TUI Group, de grootste toerismegroep ter wereld.

(MF/foto MF)