Trek Bicycle Store volledig vernieuwd: “Daags nadien moet je fiets hersteld zijn”

© JVGK
Redactie KW

Sinds begin april kan je nu ook in Kortrijk terecht in een Trek Bicycle Store. Niels Moreau (31) en zijn team ontvangen je in de Engelse Wandeling in de vernieuwde fietsenwinkel. Op vrijdag 18 mei, van 18 tot 22 uur, vindt de officiële opening plaats waarop iedereen welkom is.

De zaakvoerder is zelf een fietsfanaat en legt de 35 km tussen zijn woonplaats Zarren en de winkel zoveel mogelijk af met de fiets. Trek wou absoluut een winkel openen in Kortrijk vanwege de affiniteit met de grote voorjaarskoersen in de buurt. “Dit was een bestaande fietsenwinkel, maar moest dus een Trek Bicycle Store worden.

Er kwamen heel wat verbouwingswerken aan te pas, maar toch werd geopteerd om de winkel open te houden, wat helemaal niet evident was.” Niels over Trek: “Als je geen fiets uitademt en je je niet kan vinden in het gedachtegoed van Trek, kan je nooit tot de Trek-familie toetreden. De klant staat werkelijk centraal. Die moet koste wat kost zijn herstelde fiets ten laatste de volgende dag terugkrijgen.”

Niels was voorheen al actief in de fietsenbranche. Toen hij de vacature bij Trek opmerkte waagde hij z’n kans. “Het is een strenge procedure. Tijdens de sollicitatie haalde ik het van een drietal concurrenten. Het afdelingshoofd van Trek Europa kwam persoonlijk naar Kortrijk voor het sollicitatiegesprek. Alles verliep trouwens in het Engels. Na mijn aanduiding moest ik drie dagen naar Milton Keynes in Engeland, het Europese hoofdkwartier van Trek, en een week naar Madrid voor mijn opleiding”, vertelt Niels. Het team bestaat momenteel uit vier mensen, met op foto Dominiek, Stefaan en Niels, maar er staat een vacature open voor nog een fietshersteller. (Dominique Vandenberghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier