Rubriek Economie

Topchef Kobe Desramaults: "Ik keer terug naar Dranouter"

05/12/17 om 11:47 - Bijgewerkt om 11:47

"Een rollercoaster van emoties", zo omschrijft Kobe Desramaults het boek dat zijn naam draagt. Een boek dat de einddagen van In De Wulf en de opstart van Chambre Séparée beschrijft, maar tegelijkertijd een ode is aan zijn gerechten én hoe die ontstonden, en vooruitblikt naar de toekomst. "Ik keer terug naar Dranouter."

Verwacht geen recepten in Kobe Desramaults, het boek over de gelijknamige sterrenchef, die eind vorig jaar zijn sterrenrestaurant In De Wulf in Dranouter inruilde voor Chambre Séparée, een kleinschaliger restaurant dat op 1 juni de deuren opende in Gent en ondertussen ook al een Michelinster kreeg. Wel brengt de chef 43 food stories, verhalen over zijn klassiekers uit In De Wulf en nieuwe gerechten uit Chambre Séparéé. Zo verklapt hij hoe zijn berucht taartje van varkenshersenen ontstond, een taartje dat steevast werd gepresenteerd op een varkensschedel en dat door de ene gasten werd bejubeld, maar waar andere gasten zelfs niet van wilden proeven. Voor dat taartje von...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!