Rubriek Economie

Verrassend Tielt

Verrassend Tielt

Redactie KW - In de Ieperstraat wijst gids Ann Callens me op krassen onderaan de gevel van een statig herenhuis. "Schade van Poolse tanks." Ze vreest dat de architecte die het pand bewoont de krassen bij de renovatie zal wegwerken. Het toont aan hoe Ann begaan is met het Tieltse erfgoed. "Deze prachtige stad verrast keer op keer", weet ze.

In het spoor van Inspector Barnaby

In het spoor van Inspector Barnaby

Peter Soete - Het zijn weer hoogdagen voor de liefhebbers van spannende detectiveseries en prachtige landschappen: Midsomer Murders wordt opnieuw uitgezonden. Maar niet alleen de avonturen van Inspector Barnaby en zijn assistent Jones zijn schitterend, ook Midsomer zelf is dat. Wij staken het Kanaal over en ontdekten er dorpjes die uitblinken door hun Englishness en doen dromen van lang vervlogen tijden.

Valletta, stad vol levenskunstenaars

Valletta, stad vol levenskunstenaars

Knack Volley Roeselare - Kunst op zowat elke straathoek, operavoorstellingen en muziekfestivals, nieuwe musea... De titel van Culturele Hoofdstad van Europa zet duidelijk iets in beweging in Valletta. Maar cultuur is niet de enige troefkaart die de hoofdstad van Malta op tafel kan leggen. Valletta is bovenal een stad van en voor levensgenieters.

Karl Marx achterna in Trier

Karl Marx achterna in Trier

Redactie KW - Dit jaar is het precies 200 jaar geleden dat Karl Marx - een van de meest invloedrijke denkers van de 19de eeuw - in Trier werd geboren. Dat wordt uiteraard feestelijk gevierd in de oudste stad van Duitsland.

Fietsen met zicht op zee

Fietsen met zicht op zee

Redactie KW - De Kustfietsroute doet niet zomaar in één rechte lijn de 67 kilometer Vlaamse Kust aan. Af en toe verkent ze ook de vele natuurgebieden tussen de badsteden. Je ontdekt een gevarieerde wereld aan duinen, erfgoed en prachtige zeezichten tijdens het fietsen en passeert onder meer Abdijmuseum Ten Duinen in Koksijde en Provinciedomein Raversyde in Oostende.

Dubrovnik, de kunst van het nietsdoen

Dubrovnik, de kunst van het nietsdoen

Peter Soete - Dubrovnik is hot, dat is een absolute zekerheid in toerismeland. Zowel jongeren die van leuke feestjes houden als de meer bezadigde (en meestal oudere) toeristen weten de Kroatische vestingstad aan zee te waarderen. Wij namen de proef op de som en ontdekten drie opmerkelijke feiten over dit paradijs.

Reizen op mannenmaat

Reizen op mannenmaat

Van een namiddagje aan zee tot heuse expedities: wie inspiratie zoekt voor een mannenuitje komt zeker niet van een kale reis thuis. Wij geven alvast een voorsmaakje.

"Reizen verruimt mijn levensvisie"

"Reizen verruimt mijn levensvisie"

Reizen is wat chocolatier Dominique Persoone het liefst doet, en wel op verschillende manieren. Er zijn de ontspannende reisjes met het gezin, de werkreizen - "bijvoorbeeld drie dagen Seoel waar ik niks anders doe dan demo's geven" - maar hij trekt nog het liefst op expeditie: "Ik kom er telkens uitgeput maar tegelijk vol energie van terug."

Fietsen als God in Frankrijk

Fietsen als God in Frankrijk

Prachtige retrofietsen, inclusief bloemen aan het stuur, mooie retro-outfits en heel veel ambiance: op zondag 17 juni keer je in de Mayenne even terug in de tijd op de Vélo Agglo Rétro, maar ook op de andere dagen van het jaar voel je je hier als fietser als God in Frankrijk.

Tips van Peter Soete

Tips van Peter Soete

De beste adresjes en leukste reisweetjes van reisjournalist en globetrotter pur sang Peter Soete.

Toeristische tips van Peter Soete

Toeristische tips van Peter Soete

Peter Soete - De beste adresjes en leukste reisweetjes krijg je van reisjournalist en globetrotter pur sang Peter Soete.

Kopenhagen fleurt op in de lente

Kopenhagen fleurt op in de lente

Redactie KW - De Deense hoofdstad weet zijn historische karakter vlot te combineren met een hoog hipstergehalte. Het ene moment vertoef je in koninklijke sferen bij het Paleis Amaliënborg, wat later loop je tussen de skaters op Superkilen.

Ga voor de lange afstand in Limburg

Ga voor de lange afstand in Limburg

Limburg is uitgerust met een aantal perfect bewegwijzerde langeafstandswandellussen. De lus rond het Nationaal Park Hoge Kempen neemt je 72,5 km lang mee doorheen een lappendeken van landschappen. De goesting om te wandelen is één ding, hoe je zo'n avontuur aanpakt een ander. Tip 1: geniet van elk moment.

Koers in tijden van oorlog

Koers in tijden van oorlog

Ieper Wat koersen en de Eerste Wereldoorlog met elkaar gemeen hebben? Meer dan je denkt. Patrick Cornillie, journalist en auteur van fietsgidsen en wielerboeken, bundelde tal van meeslepende oorlogsverhalen met de wielerhelden van toen in de hoofdrol in het boek 'Koersen in de Groote Oorlog' én in de tentoonstelling die in het Centrum Ronde van Vlaanderen te zien is.

Fietsen langs Duitse stellingen

Fietsen langs Duitse stellingen

Hooglede In de Westhoek werden 12 fietsroutes ontwikkeld rond de Eerste Wereldoorlog. Wie ze alle 12 fietst, heeft een goed beeld van vier jaar Groote Oorlog in deze regio. De route 'Duits Hinterland' zet ook het laatste oorlogsjaar in de kijker, waarbij 'den Duits' nog eens zijn tanden toonde en de geallieerden tijdens het Eindoffensief op een netwerk aan bunkers botsten.

Romeins Weekend met gevechten te paard

Romeins Weekend met gevechten te paard

Oudenburg Tijdens het pinksterweekend, van zaterdag 19 tot maandag 21 mei, vindt in Oudenburg voor de tiende keer het Romeins Weekend plaats in het RAM, cc Ipso Facto en het Abtspark. "Dit is ons paradepaardje", zegt schepen Peter Velle.

Genieten van het boerderijleven

Genieten van het boerderijleven

Staden Wandelen langs schapen, pony's, alpaca's, honden en kippen en intussen tal van boeiende en mooie standen ontdekken: met die beproefde formule wil de familiebeurs 'Schone Schaapjes, genieten op de boerderij' haar naam opnieuw waarmaken.