Rubriek Economie

Technologiebedrijf Barco uit Kortrijk ligt op koers

18/04/18 om 08:44 - Bijgewerkt om 08:43

Het technologiebedrijf Barco bevestigt zijn jaarprognoses, na een eerste kwartaal waarin de resultaten door de dure euro lichtjes lager gingen. Dat meldt Barco woensdag.

Technologiebedrijf Barco uit Kortrijk ligt op koers

CEO Jan De Witte en CFO Ann Desender voor het bedrijf. © a-BELGA

Het Kortrijkse bedrijf boekte in de eerste drie maanden van dit jaar een omzet van 245,2 miljoen euro. Dat is 0,4 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Bij constante wisselkoersen lag de omzet wel 7 procent hoger.

Barco kreeg ook voor 276 miljoen euro bestellingen binnen, 2,6 procent minder dan in het eerste kwartaal vorig jaar. Bij constante wisselkoersen was er een stijging met 5 procent.

"Het jaar is goed begonnen met groei voor onze nieuwe en vernieuwde productlijnen doorheen de verschillende divisies, die echter wel gemaskeerd werd door materiële wisselkoerseffecten in het eerste kwartaal van het jaar", stelt CEO Jan De Witte in een persbericht.

Er was groei in de divisies healthcare en enterprise, terwijl de omzet in de afdeling entertainment lager lag dan een jaar eerder. Barco bevestigt woensdag de jaarverwachtingen die het eerder meegaf: meer winst bij een gelijkaardige omzet (uitgaande van constante wisselkoersen).

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!