Table d’Amis sluit en levert ster in, eigenaars gaan voor gastronomie à la carte

Matthieu Beudaert en Sofie Delbeke. (Foto KDS) © KDS
Redactie KW

Na 9 jaar stoppen Sofie en Matthieu Beudaert met sterrenrestaurant Table d’Amis en Gastrobar Gust. “We vinden het tijd voor een nieuw, hedendaags verhaal”, zegt het koppel.

Table d’Amis is een verhaal van 2 gepassioneerde mensen die in 2009 zonder enige ervaring hun droom waar maakten en een eigen restaurant openden. Het was de start van een prachtverhaal dat in 2012 met een Michelinster bekroond werd, 17/20 haalde in Gault Millau en Matthieu ook de titel van meest talentvolle jonge kok van Vlaanderen opleverde. Een jaar later werd Table d’Amis uitgeroepen tot beste groenterestaurant.

Na 9 jaar vinden ze het tijd voor een nieuw, hedendaags verhaal. “We beseffen dat we hiermee onze ster in de Michelin-gids en score van 17 op 20 in de Gault-Millau inleveren.

Begin september lanceren we op diezelfde plek restaurant beudaert. We noemen het naar mijn naam omdat we volop onze goesting gaan doen, met veel goesting”, getuigt Matthieu. “beudaert is het restaurant waar we op onze vrije dag zélf willen eten. Vrijheid en puurheid zullen er centraal staan. De vrijheid weerspiegelt zich in de formule: een wekelijks wisselende kaart waarin de mooiste producten een hoofdrol krijgen. Een opgelegd menu vinden we passé, we willen iedereen aan tafel de kans geven om een gerecht te kiezen die hem/haar aanspreekt. Kiezen maakt voor ons essentieel deel uit van een tafelervaring.”

Het nieuw restaurant gaat volgens het koppel terug naar de essentie: een goed glas wijn, een heerlijk gerecht, een warme ambiance. “We blijven samenwerken met de beste telers, kwekers en vissers en brengen gerechten waarin we de pure smaak van topproducten laten schitteren. Door de eenvoudige en doordachte manier waarop we deze nieuwe formule brengen, kan dat bovendien aan een verteerbare prijs. Het wordt een plek met een warme, gemoedelijke sfeer. Onze passie voor wijn zal ook in het nieuwe restaurant erg aanwezig zijn.”

Verder bedanken Sofie en Matthieu iedereen die deel heeft uitgemaakt van 9 in alle opzichten heerlijke jaren. “In de eerste plaats onze medewerkers, onze families, onze vrienden, en uiteraard ook onze klanten. We hopen dat jullie ook deel zullen uitmaken van dit nieuwe hoofdstuk en jullie begin september te mogen verwelkomen. Wij hebben er alleszins heel veel goesting in.”

Nog een laatste keer genieten bij table d’amis kan tot en met 18 augustus. Gastrobar Gust blijft open tot en met 27 augustus.

(PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier