Subsidies voor inclusieve toeristische infrastructuur in Koksijde

Daisy Roskams en Sander Loones © MVP
Redactie KW

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts investeert 1,5 miljoen euro in de uitbouw van hoogstaande toeristische infrastructuur en ook Koksijde-Oostduinkerke krijgt een mooi deel van de koek.

Lijsttrekker N-VA Koksijde-Oostduinkerke Sander Loones is tevreden met die steun: “Koksijde-Oostduinkerke krijgt 142.586 euro om te investeren in logies in onze gemeente. Een mooie ruggensteun voor onze lokale ondernemers. In heel Vlaanderen krijgen 64 vergunde logies financiële steun. In Koksijde-Oostduinkerke gaat het om 5 projecten: verblijfpark Eureka krijgt ? 41.824, verblijfpark Bloemenduin ? 33.488, domein Rietvelde (1) krijgt ? 30.086 en Rietvelde (2) ? 9.045. Vakantiecentrum Reigersnest krijgt ? 28.143.

Ook Daisy Roskams, N-VA kandidaat bij de gemeenteraadsverkiezingen, reageert tevreden op de investeringen in toegankelijkheid: “Iedereen heeft recht op een deugddoende vakantie. Deze subsidies moeten ervoor zorgen dat specifieke investeringen gebeuren in inclusieve infrastructuur, die makkelijk toegankelijk is voor mensen met een beperking.” (red.: Daisy leeft al jaren met een beperking waardoor ze in een rolstoel zit).

Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) motiveert de beslissing: “Zulke investeringen zijn vaak niet echt rendabel. Net daarom geven we de logies een steuntje in de rug via subsidies. Door gericht te investeren in kindvriendelijkheid en toegankelijkheid, spelen we in op een duidelijke nood.”

Minister Weyts wil Vlaanderen op de kaart zetten als aantrekkelijke toeristische bestemming voor families uit de hele wereld. Sander Loones: “Zijn ambitie sluit perfect aan bij onze lokale ambitie. Wij willen van Koksijde de meest toegankelijke en de meest kindvriendelijke gemeente aan onze kust maken. Kindvriendelijke voorzieningen, die bijvoorbeeld sport en spel op maat van jongeren aanbieden, kunnen daarbij helpen.”

Logiesuitbaters kunnen begin 2019 opnieuw een subsidieaanvraag indienen.

(MVP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier