Straks ook Okay in Lichtervelde?

Supermarkt Spar krijgt er mogelijk een concurrent uit de eigen Colruyt Group bij. "Maar Okay en Spar zijn complementair", klinkt het daar. © Kurt
Redactie KW

Ondanks het feit dat het filiaal van Lidl fors wordt uitgebreid en Lichtervelde ook nog een Delhaize én een Spar telt, denkt de Colruyt Group er aan om een vestiging van supermarktketen Okay te openen. Dat bevestigt expansieverantwoordelijke Nico Dewaele.

“Lichtervelde is een gemeente die wat ons betreft al jaren in aanmerking komt voor een kleinere supermarkt van de Colruyt Group”, klinkt het. “Concurrentie zal er altijd zijn, maar dat betekent ook dat er een markt en potentieel voor is; dat de mensen in Lichtervelde nog in eigen gemeente winkelen. Maar zeker naar de vestiging van Spar, die ook deel uitmaakt van onze groep, moet dat in samenspraak met de zelfstandige eigenaar gebeuren. Al zien wij beide winkels complementair. Spar en Okay trekken een ander soort klanten aan. Bovendien is de Spar er heel sterk in bepaalde assortimenten.”

De plannen zijn er dus, maar er werden nog geen concrete stappen genomen. “Het is niet eenvoudig om een geschikte locatie te vinden“, aldus nog Nico Dewaele. Roddeltongen beweren dat de Okay in de Zwevezelestraat zou komen, maar dat blijkt dus slechts een gerucht te zijn. Op diezelfde locatie, waar zich vroeger een bedrijf in bouwmaterialen bevond, was eerder al sprake van de komst van een Carrefour-winkel.

(TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier