Storesquare paraat om de online Belgische eindejaarsinkopen te bezorgen

Redactie KW

In een open brief schaart Stefan Seghers, CEO van Storesquare, zich achter de oproep van de Belgische CEO’s die aan de alarmbel trekken om de ‘cadeautjes-centjes’ in België te houden.

“‘Wie Belgisch koopt, steunt onze economie en draagt zorg voor zijn eigen buurt.’ Deze slogan is uitgebreid in het nieuws te lezen deze ochtend. Bij Storesquare scharen we ons volledig achter deze uitspraak. Met 1 miljoen bezoekers bouwt Storesquare hard verder aan het grootste Vlaamse e-commerce platform dat niet alleen online verkoopt, maar ook nog eens de lokale winkel in de verf zet.”

“Op Storesquare vind je Belgische whisky, Belgische bieren, Belgische wijnen, Belgisch speelgoed, Belgische kinderboeken, Belgische mode en nog veel meer. Zijn het geen Belgische producten, dan worden ze in ieder geval aangeboden door een echte Belgische handelaar. Inmiddels zijn we met zo’n 1.000 lokale Vlaamse winkeliers die de stap hebben gezet. Wie op Storesquare wil verkopen, moet ook kmo zijn. Storesquare is het enige initiatief van deze grootteorde in Vlaanderen en dat dankzij sterke aandeelhouders: Unizo begrijpt als geen ander de leefwereld van de kmo, KBC en ING zijn sterk verweven met het kmo-weefsel en ondersteunen de kmo in hun digitale reis en de Roularta Media Group heeft een ongeziene slagkracht om het platform groot te maken.”

“Bij Storesquare geloven we in de kracht van de lokale handelaar en de verankering met de lokale economie. We willen absoluut vermijden dat alle Vlamingen straks op automatische piloot naar de supermarkt rijden of online kopen bij ‘de supermarkt van ons allemaal’. Er bevinden zich leuke winkels in je buurt waar je tal van authentieke en leuke producten kan ontdekken. Storesquare brengt consumenten terug naar het winkelpunt. De perceptie is vaak verkeerd. Lokaal betekent niet dat deze producten duur hoeven te zijn. Ja, op een gelijkaardig assortiment kan een lokale handelaar vaak niet de laagste prijs aanbieden, maar de lokale winkel heeft producten die je elders niet kan vinden. Ze zijn uniek. De service, advies en glimlach krijg je er gratis bij. Deze troeven vind je ook terug op Storesquare, het e-commerce platform waar we ook de winkel, zijn etalage en het gezicht van de handelaar op de voorgrond plaatsen. Je koopt er in alle vertrouwen bij een lokale handelaar.”

“Wil je leuke, originele winkels uit je buurt ontdekken of online kopen bij een echte Vlaamse handelaar? Storesquare is het enige platform met slagkracht dat op één jaar tijd 1.000 winkeliers wist samen te brengen en streeft naar 1 miljoen bezoekers in de maand december, waarvan 97 procent uit Vlaanderen komt. Op Storesquare ga je op zoek naar originele geschenken voor het eindejaar, niet van bij de supermarkt.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier