Sterrenchefs Gert De Mangeleer en Zaiyu Hasegawa koken unieke ‘4-hands dinner’ in Brugge

Redactie KW

Geïnspireerd door zijn culinaire ontdekkingsreizen doorheen Azië, brengt Gert De Mangeleer op 21 en 22 september een 4-hands dinner samen met Zaiyu Hasegawa. Hasegawa is de eigenaar en chef van restaurant DEN**, Tokyo, gekozen als ‘Best Restaurant in Japan 2018’, No.2 in the Asia’s 50 Best en No.17 in the World’s 50 best.

Zoals Gert De Mangeleer en Joachim Boudens eerder dit jaar aankondigden, sluit hun gerenommeerde sterrenrestaurant Hertog Jan op zaterdag 22 december de deuren. Het einde van Hertog Jan betekent echter niet het einde van een carrière. Integendeel, voor Gert en Joachim betekent het de start van een nieuw verhaal. Op de eerste plaats betekent dit het verder ontwikkelen en uitbouwen van hun bistroconcept L.E.S.S. (Love. Eat. Share. Smile.). L.E.S.S. laat zijn gasten in een warme sfeer genieten van de gerechten die Gert thuis eet met vrienden en familie. Daarbij haalt hij inspiratie uit de hele wereld, van een Vlaamse witte pens over Spaanse fideuà tot een dimsum uit Hongkong. Joachim bedacht voor L.E.S.S. een uitgelezen selectie wijnen en bieren. Hij verlaat daarbij de platgetreden paden en presenteert nieuwe ontdekkingen uit de hele wereld.

L.E.S.S. by Hertog Jan is een concept dat Gert en Joachim verder zullen ontwikkelen en uitbouwen, waarbij ze ook nieuwe kansen willen geven aan trouwe medewerkers en mensen waarin ze geloven. Aan de hand van deze samenwerkingen met enerzijds een buitenlandse topchef, en anderzijds de muziek van Buscemi, geven ze alvast een beetje de richting aan van de toekomst van L.E.S.S.

Deze events zijn een samenwerking tussen Zaiyu Hasegawa (DEN), Gert De Mangeleer (Hertog Jan) en Arts Flanders Japan.

Beide avonden zijn uitverkocht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier