Sterren jagen op Nacht van de OnderMener

V.l.n.r. gastheer Mark Desmet van Decospan en vervolgens de leden van het 'OnderMener'-comité Sylvianne Scherpereel, Pierre Vandeputte, Yasmine Donckels, Jannick Christiaens, Isabelle Lavaert, Bo Decramer, Veerle Meganck en Jean-Luc Delbar. Herlinde Dejaegere ontbreekt op de foto. © SLW
Redactie KW

Aangespoord door het succes van de eerste editie organiseert het comité in het najaar een tweede nacht van de OnderMener. Tijdens dit evenement worden drie sterren uitgereikt aan Meense ondernemers die zich de voorbije twee jaar hebben onderscheiden. Wie kans wil maken, moet wel een dossier indienen.

De eerste editie van de OnderMener, met een apotheose op 19 november 2016 was een groot succes. Het was de bedoeling om ondernemers uit Menen, Lauwe en Rekkem een forum te geven, en zo te tonen aan de stad dat er heel wat bedrijvigheid heerst. Tijdens de Nacht van de OnderMener worden geen Oscars uitgedeeld, maar sterren. Twee jaar geleden kregen lingeriezaak Bilitis, het bedrijf Decospan en Gin Up! een trofeebeeldje van de hand van ereburger en internationaal kunstenaar Johan Tahon.

Drie sterren

“Tijdens de tweede nacht van de OnderMener worden er opnieuw drie sterren uitgedeeld”, licht Veerle Meganck van het comité toe. Elke ster drukt een specifieke waardering uit. De ‘B2C star’ bekroont een zelfstandige of een mindenstands-onderMener. De ‘B2B star’ wordt uitgereikt aan een bedrijf dat zich heeft onderscheiden. In de vorige editie ging die bekroning naar Decospan dat de laatste jaren een opmerkelijke explosieve groei toonde. “Met de laatste ster, de ‘star 2B’, zetten we een opkomend talent in de kijker. Gedurende de voorbije twee jaar mocht Gin Up! die ster etaleren.”

Onpartijdige jury

De voorstelling van de tweede editie van de nacht vond plaats in Decospan. Mark Desmet, zaakvoerder van het internationale bedrijf, verklaarde heel trots te zijn op de ster die het in 2016 in de categorie B2B won. Binnenkort ontvangt elke kleine, middelgrote of grote onderneming een uitnodiging om een dossier samen te stellen en in te dienen. Die dossiers worden beoordeeld door een jury van onafhankelijke deskundigen. “De jury is gegarandeerd onbevooroordeeld en onpartijdig”, beklemtoont Veerle Meganck. “De leden komen uit ondernemersverenigingen en/of middens, buiten Menen. Ze blijven anoniem. We streven naar een zo objectief mogelijke jurering, dat is het onwrikbaar kenmerk van de ‘Nacht van de OnderMener’.”

Wie de nieuwe sterren worden, zullen we weten op 17 november. Garage Delbar in Rekkem is opnieuw gastheer voor een spannende en wellicht lange nacht.

(Stefaan Lernout)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier