Sterkste groei tewerkstelling in West-Vlaanderen

Redactie KW

De tewerkstelling is in 2016 in het merendeel van de Europese regio’s gegroeid. In ons land was de sterkste groei voor de provincies West-Vlaanderen en Namen, zo blijkt uit cijfers van de de Europese statistische dienst Eurostat over regionale tewerkstelling.

In 2016 zagen 231 van de EU-regio’s de tewerkstelling stijgen, goed voor 84 procent van alle regio’s. Slechts in 32 regio’s daalde het aantal mensen met een baan. In twaalf regio’s bleef de tewerkstelling stabiel.

De grootste groei was voor de regio’s Podkarpacie (+7,9 procent) en Opolskie (+5,9 procent) in Polen. Grootste dalers waren de Roemeense regio’s Nord-Est en Sud-Vest Oltenia, met respectievelijk dalingen van 3,8 en 3 procent. De groei voor de hele Europese Unie bedroeg 1,2 procent.

Wat ons land betreft, kende Vlaanderen een groei van de tewerkstelling in 2016 met 1,5 procent. Sterkste provincie was West-Vlaanderen (+1,7 procent), zwakste provincie Antwerpen (+1,1 procent).

In Brussel was er een groei met 0,6 procent. Wallonië zag de tewerkstelling 1,2 procent stijgen, met als sterkste provincie Namen (1,7 procent) en als zwakste provincie Henegouwen (0,9 procent).

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier