Rubriek Economie

Steenbakkerijen Ploegsteert neemt activiteiten en personeel Prefaxis over

05/02/19 om 12:59 - Bijgewerkt om 12:59

De Steenbakkerijen van Ploegsteert uit de gelijknamige gemeente hebben midden januari de activiteiten en het volledige personeelsbestand van het bedrijf Prefaxis uit Zonnebeke overgenomen. Dat communiceert Ploegsteert zelf en wordt door de vakbonden bevestigd.

Steenbakkerijen Ploegsteert neemt activiteiten en personeel Prefaxis over

© Getty Images/iStockphoto

Prefaxis werd destijds afgesplitst van het aannemingsbedrijf Gabecon dat in de zomer van 2017 de boeken moest sluiten. Die reddingsoperatie werd niet tot een goed einde gebracht. Prefaxis zat al een tijdje in de WCO-procedure ter bescherming van schuldeisers. Ploegsteert neemt nu de producent van holle betonwanden over.

"Deze overname kaderen we in de versterking van onze prefabactiviteiten door middel van complementaire producten: naast keramische prefabmuren bieden we nu ook holle betonwanden aan", zegt Ploegsteert. "We verwelkomen met groot enthousiasme het gemotiveerde team van Prefaxis binnen de Ploegsteert-familie. We kijken ernaar uit om samen de activiteiten en productiesite in Zonnebeke verder te ontwikkelen en uit te breiden."

De vakbonden moeten wel de arbeids- en loonvoorwaarden nog bespreken omdat Ploegsteert in een andere paritair comité zit. "Er waren verschillende kandidaten. Prefaxis deed het uiteindelijk wel goed. Er was werk en de lonen werden correct uitbetaald, maar dit kadert in de juridische nasleep van Gabecon", aldus Stefaan Vandaele van ACV-BIE. Bij Prefaxis waren een dertigtal arbeiders en een zevental bedienden aan de slag.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!