Staking Bpost Oostende gaat derde dag in

Het personeel dringt aan op drie extra verdelingsdiensten. © a-BELGA
Redactie KW

Bij het distributiecentrum van Bpost in Oostende staakt het personeel al voor de derde dag. Het jongste voorstel van de directie werd opnieuw afgeschoten en dus hervatte het personeel woensdag het werk niet. Donderdag volgt een nieuwe poging.

Nog geen maand geleden was er al een dagenlange staking bij Bpost in Kortrijk door een te hoge werkdruk. De vakbonden waarschuwden toen al dat er wellicht nog verdeelcentra zouden volgen om dezelfde problemen in bijna alle Vlaamse distributiecentra zich voordoen.

Een nieuw werkschema ligt aan de basis van de actie. Vrijdag legde het personeel het werk neer. Dinsdag, na paasmaandag, werd het werk niet hervat en ook woensdag zal er niet gewerkt worden. “Er is al een extra pakjesdienst en krantendienst beloofd, maar het personeel dringt aan op drie extra verdelingsdiensten”, aldus Marc Allossery van ACV-Transcom.

“De nieuwe normen zijn gewoon niet menselijk. Niemand raakt nog binnen zijn uren terug, waardoor het werk en de brieven die niet verwerkt raken zich verder opstapelen.”

Het is nog afwachten of het werk donderdag zal hervat worden. Kranten zullen alleszins niet geleverd worden.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier