Rubriek Economie

Staking bij nutsbedrijf Fluvius in Torhout

08/11/18 om 13:03 - Bijgewerkt om 13:01

Er zijn stakingsacties aan de gang bij het nutsbedrijf Fluvius (het fusiebedrijf tussen Eandis en Infrax) in Hoboken en Torhout. Het is de inkanteling van het personeel in de nieuwe groep die voor problemen zorgt. Er is ook een algemene stakingsaanzegging ingediend voor het volledige bedrijf.

Staking bij nutsbedrijf Fluvius in Torhout

Het Infrax-hoofdgebouw langs de Noordlaan in Torhout. © (Foto JS)

De acties braken woensdag al uit in zowel Hoboken, bij de energie-intercommunales, als in Torhout, bij Infrax West. De socialistische vakbond ACOD heeft de poorten geblokkeerd.

"De problemen zijn op beide plaatsen dezelfde. De fusiegesprekken zijn op beide plekken gaande, maar lopen volledig mank", aldus Jan Van Wijngaerden, algemeen secretaris van ACOD Gazelco. Het personeel zou niet onder dezelfde voorwaarden aan de slag kunnen en dat stuit de werknemers tegen de borst.

De actie kan nog uitbreiden, want er is bij Fluvius een algemene stakingsaanzegging ingediend. Het is nog onduidelijk wanneer ACOD en de directie zullen samenzitten. Er is vrijdag overleg gepland, maar niet rechtstreeks over de huidige problemen. "We gaan enkel samenzitten als er gepraat worden over de problemen, niet als het over minder dringende zaken gaat", aldus Van Wijngaerden.

(Belga - Foto JS)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!