Stad laat handelaars én shoppers beslissen over muziek in de winkelstraten

De Lange Steenstraat in Kortrijk, het hart van het winkelwandelgebied. © JVGK
Redactie KW

Is er nog muziek nodig in de winkelstraten of werkt het eerder storend? Met die vraag trekt het bestuur in Kortrijk de stad in. Inwoners, maar ook handelaars én shoppers mogen mee beslissen over de toekomst van de playlist tijdens het winkelen.

Heel wat centrumsteden kiezen ervoor om niet langer muziek in de winkelstraten af te spelen. Nu de muziekinstallatie van de stad aan vernieuwing toe is, komt ook hier de vraag naar boven”, duidt schepen van Economie Arne Vandendriessche (Team Burgemeester) het initiatief. “Een vervanging van de installatie gaat namelijk gepaard met een grote kost.”

Tot voor kort zorgde stads-dj Lotto voor een playlist in de winkelstraten. “Maar nu de installatie aan vervanging toe is, willen we de mening horen van inwoners, shoppers en handelaars”, aldus de schepen.

Wat vind jij? Is muziek in de winkelstraten nodig of storend? Ben je voorstander van live muziek (straatmuzikanten en bands) of verkies je een aangepaste playlist via een muziekinstallatie? Deelnemen aan de bevraging kan nog tot 1 juni via via www.kortrijk.be/onderneeminkortrijk/muziekinstallatie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier