Stad Kortrijk geeft extra huldiging over voor winnaars Henry van de Velde Awards

© JVGK
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Flanders DC reikte onlangs twaalf Gold Awards Henry van de Velde uit. Bij die twaalf zitten er maar liefst acht winnaars uit West-Vlaanderen. Een daarvan is Barco. Drie Kortrijkse ontwerpers en designbedrijven wonnen een Award Henry van de Velde. De stad Kortrijk zette de regionale laureaten in de bloemetjes.

De Henry van de Velde Awards tonen en lauweren zowel nationaal als internationaal Vlaamse ontwerpers, bedrijven, producten, projecten en diensten die vanuit design en oplossingsgericht een positieve impact hebben op de economie en de samenleving. Flanders District of Creativity, kortweg Flanders DC, reikt jaarlijks die prijs uit voor zinvol en goed design. Al 25 jaar zijn dit de meest prestigieuze designprijzen van België.

Stad Kortrijk geeft extra huldiging over voor winnaars Henry van de Velde Awards
© LOO

Barco kreeg de Gold Award Henry van de Velde voor het project Barco UniSee. Barco won de Gold Award in de categorie Business voor het Barco UniSee-platform, een ontwerp van Tom Dewaele. Barco heeft elk onderdeel van een videowandoplossing volledig opnieuw ontworpen en geoptimaliseerd. Tijdens een designgedreven innovatieproces, waar bij iedere stap al het overbodige werd weggelaten en het noodzakelijke vereenvoudigd, kwam het designteam tot een oplossing met een superieure beeldkwaliteit, die bovendien zelfuitlijnend en eenvoudig te installeren en te bedienen is.

Het resultaat is een LCD videowandplatform dat een uitstekende en ononderbroken beeldkwaliteit biedt voor gebruik in controlekamers, aan balies en recepties van bedrijven, in grote vergaderruimtes en vele andere professionele omgevingen waar visualisatie een belangrijke rol speelt.

Stad Kortrijk geeft extra huldiging over voor winnaars Henry van de Velde Awards
© JVGK

Designregio Kortrijk en haar partners zetten de Award Winners in eigen streek in de kijker. In de categorieën Habitat werd de Collage Tableware, serviesgoed van ontwerpers Giel Dedeurwaerder en Brent Neve uit Kortrijk, geselecteerd. In de categorie Health ging de award naar de MySleeve, een sleeve voor de handvaten van krukken, van ontwerpster Marie Van den Broeck uit Kortrijk en de Two combideurklink voor dementiezorg, van Pilipili Design Kortrijk.

DRK en haar partners laten al bijna vijftien jaar zien dat creativiteit en ondernemerschap in het DNA van de regio verankerd zijn. Sinds de erkenning als lid van Unesco Creative Cities Network eind 2017, weet de wijde wereld dat nu ook. De Henry van de Velde Awards waren dus niet zozeer een verrassing, maar een overtuigende bevestiging”, zegt voorzitter Dominiek Callewier van DRK.

De acht West-Vlaamse Gold Award Winners

Company: De Zetel (Ardooie)

Young Talent: Collectief BRUT, met o.m. Bram Vanderbeke (Meulebeke)

Business: Barco (Kortrijk) voor het Barco UNISEE® LCD-videowall platform

Consumer: Extremis (Poperinge) voor de Acacia parasol

Ecodesign door OVAM: European Spinning Group (Spiere-Helkijn) voor de HNST jeans collection & ESG GREEN

Graphics: uitgeverij Lannoo (Tielt) voor het boek The Sweetest Taboo

Habitat: Modular (Roeselare) voor de Marbul Suspension Adjustable verlichting

Mobility: Addax (Deerlijk) voor het elektrische vrachtwagentje ADDAX MT

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier