Stad Brugge zoekt lokale handelaars voor campagne ‘Ik koop lokaal’

Voor deze actie brengt een professioneel fotograaf de handelaar en zijn of haar winkel in beeld. © svv
Redactie KW

Zij worden het gezicht van deze actie die een provinciaal karakter heeft en de plaatselijke detailhandel wil promoten.

Bij Brugs schepen van Lokale Economie Hilde Decleer (CD&V) meldden zich al 47 handelaars die actief zijn in Die Scone. Voor deze actie brengt een professioneel fotograaf de handelaar en zijn of haar winkel in beeld. “We verwachten van deze kandidaat-ambassadeurs dat ze de boodschap ‘Ik koop lokaal’ zoveel mogelijk verspreiden en hun klanten warm maken om op hen te stemmen”, zegt Decleer.

Op de website www.ikkooplokaal.be worden alle kandidaat-ambassadeurs voorgesteld en kunnen klanten aangeven waarom ze voor een bepaalde kandidaat stemmen. Neringdoeners kunnen zich tot woensdag 28 februari kandidaat stellen. De publieksfase, waarbij iedereen kan stemmen op zijn of haar favoriete handelaar, loopt van donderdag 15 maart tot en met zondag 15 april. “Op het eind van de publiekscampagne wordt de handelaar met het grootste aantal stemmen uitgeroepen tot ambassadeur van Brugge. Hij of zij kan meedingen om als provinciale winnaar te worden verkozen op donderdag 19 april”, schetst Hilde Decleer.

De deelnamevoorwaarden als handelaar vind je op www.ikkooplokaal.be. Deze promotiecampagne kadert binnen het EFRO-project Krak West. Dit moet de handelskernen in tien West-Vlaamse steden en gemeenten, waaronder ook Brugge, versterken.

(svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier