Rubriek Economie

Sluiting sloopt familiezaken, maar Kortrijkse groothandelaars blijven vechten

08/06/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 07/06/18 om 14:14

Broodroof. Werkloosheid. Dat zijn de gespreksthema's op de Kortrijkse Groothandelsmarkt. Het stadsbestuur wil de markt op Vier Linden sluiten op 1 augustus, maar de handelaars geven niet op. "We vechten tot de laatste snik voor ónze Groothandelsmarkt. Er staan veel jobs op het spel. In het stadhuis weten ze dat niet, want ze zijn hier nog nooit geweest."

Vorig jaar raakte midden in Kortrijk congé bekend dat stad Kortrijk de hal op Vier Linden een nieuwe bestemming wilde geven: de Kortrijkse Groothandelsmarkt moet op 1 augustus plaats maken voor de vuilniswagens van stad Kortrijk. Sindsdien staat een groot deel van de handelaars lijnrecht tegenover het stadsbestuur. Vergaderingen met vertegenwoordigers van beide partijen leverden niets op en ook de bemiddeling van de Kortrijkse ombudsman Bart Weekers bracht tot nu toe geen soelaas. Vandaag, 8 juni, zit hij wel samen met enkele magazijnhouders om te onderhandelen over de verkoopprijs van hun magazijn.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!