Sitra uit Ieper investeert in Tesla semi, de nieuwe elektrische vrachtwagen

Redactie KW

Er wordt verwacht dat de trucks in 2019 in productie gaan.

Sinds het begin van het digitale tijdperk heeft Sitra Group, als internationale speler in de Food supply chain, enorm ingezet op innovatie en ontwikkeling. Sitra Group uit Ieper, waar een team van 10 informatici dagdagelijks sleutelt aan het optimaliseren en uitbouwen van hun state-of-the-art transportsystemen, is dan ook verheugd hierin een pioniersrol op zich te nemen.

De keuze om op termijn in te zetten op elektrische vrachtwagens was snel gemaakt en zorgt ervoor dat Sitra Group hiermee de eerste Belgische bestelling op zak heeft. Dit kadert in een ambitieuze langetermijnvisie om zo snel mogelijk te kunnen inzetten op nieuwe technologieën zoals self-drive projecten, blockchain en AI concepten.

Sitra heeft er alle vertrouwen in dat de bouwer van de langverwachte elektrische truck z’n beloften kan waarmaken die ze deden bij de voorstelling van de Semi : een rijbereik van 804 km met een volle batterij die vervolgens in 30 minuten voor 80% kan worden bijgeladen in het Megacharger netwerk.

Er wordt verwacht dat de trucks in 2019 in productie gaan en Sitra mikt met de investering op een veilige en meer duurzame logistieke ketting.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier