Selina met brasserie op Grote Markt in Roeselare

Selina is ervan overtuigd dat Brasselina een mooie toekomst heeft. (Foto SB) © Stefaan Beel
Redactie KW

Op de Grote Markt, in het pand waar eerder Se7en, Graaf Van Vlaanderen en daarvoor Huis Fragé huisden, vind je sinds kort Brasselina, de gloednieuwe zaak van Selina Sanctorum. Voor Selina is het een klein beetje thuiskomen, ze heeft er immers al jarenlang gewerkt samen met haar twee zussen.

Selina is 26, op en top Roeselaarse en al haar hele leven omringd door de horeca.

Dat ze op een dag haar eigen zaak zou starten, hoeft dus niet te verbazen. “Een groot deel van mijn familie werkt in de horeca”, vertelt Selina. “Mijn oudste zus heeft een restaurant in Veurne, mijn jongste broer Enrique houdt hier vlakbij Bistro Botanique open, en ook mijn mama heeft altijd in de horeca gewerkt.” Bij Brasselina wordt Selina bijgestaan door haar broer Peter. “Ook mijn mama springt vaak even bij”, vult Selina aan.

Vertrouwd pand

Het pand waar ze haar brasserie onderbrengt, is haar niet vreemd. “Ik ken het pand inderdaad al lang”, vertelt Selina, “Ten tijde van Huis Fragé heb ik hier lang gewerkt samen met mijn twee zussen. Toen mijn broer, die hier vlakbij woont, zag dat dit pand te huur stond, liet hij mij weten dat dit vast wel iets voor mij zou zijn. Ik ben toen een kijkje komen nemen, en zag dat ik hier meteen mijn ding zou kunnen doen. Enkel de lampjes heb ik veranderd.” Of het een grote stap was naar een eigen zaak? “Eigenlijk niet, hoor”, aldus Selina. “Ik ken het vak al door en door, ik ben het gewend om veel verantwoordelijkheid te hebben, en ik droomde al langer van een eigen zaak.”

Brasseriekaart

Aan het interieur van de zaak werd dus weinig veranderd, de kaart werd wel gewijzigd. “We geven klassieke, smaakvolle brasseriegerechten en in de namiddag tearoom. Ik sta zelf zo veel mogelijk in de keuken, maar in de namiddag probeer ik ook even in de zaal te staan. Leuk aan ons tearoomaanbod is dat de pannenkoeken à la minute worden gebakken in de zaal zelf.”

“Ik droomde al langer van een eigen zaak”

Achteraan de zaal is ook een kinderhoekje voorzien. “Ouders kunnen er hun kindjes rustig laten spelen, terwijl ze zelf op hun gemak kunnen genieten van hun maaltijd”, legt Selina uit. “Dit concept wordt blijkbaar wel geapprecieerd, want we zien steeds vaker reservaties binnenlopen voor groepen met jonge gezinnen.

Drukke start

“We mogen ook al enkele mensen tot vaste klanten rekenen, en gezien ons verleden in de horeca, kennen we heel wat mensen die onze nieuwe zaak willen leren kennen. Kalmere dagen hebben we ook al gehad, maar over het algemeen zijn we zeer tevreden met onze start. Met de Batjes en hopelijk nog een mooie zomer in het vooruitzicht, belooft Brasselina een bloeiende zaak te worden”, aldus nog Selina.

Brasselina is open van elf tot halftien, op dinsdag al vanaf 9 uur. Woensdag is sluitingsdag.

(KD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier