Rubriek Economie

Seabridge uit Zeebrugge als eerste erkend voor prestigieuze opleiding koffiekeurders

09/11/18 om 00:00 - Bijgewerkt op 08/11/18 om 11:38

Koffiebonenbehandelaar Seabridge verwierf als eerste in België - en een van de weinige in Europa - een topcertificaat voor het opleiden van koffiekeurders. "We hebben een jaar gewerkt aan het binnenhalen van deze erkenning van de Specialty Coffee Association", zegt kwaliteitsverantwoordelijke Ivan Lamilla Muñoz. Zeven jaar geleden ruilde de ervaren koffiespecialist zijn thuisland Colombia voor Zeebrugge.

Langs de Koffieweg (sic) in de achterhaven staat Seabridge, het handelsmagazijn van de Antwerpse koffiegroep Efico. Jaarlijks passeert er 60.000 ton groene koffiebonen vanuit alle koffiestreken in de wereld. Brazilië, Vietnam, Ethiopië... doen koffieliefhebbers watertanden. Seabridge verdeelt er sinds 2010 deze edele grondstoffen naar koffiebranders groot en klein in heel Europa. Voor de aan- en afvoer zijn dagelijks 15 havenarbeiders aan de slag en nog eens 15 mensen werken in de administratie, productie en het kwaliteitslaboratorium.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!