Schoonmaakbedrijf Cleandienst uit Brugge neemt failliete Cibo Cleaning over

De gebouwen van Cleandienst aan de Pathoekeweg
Redactie KW

Het schoonmaakbedrijf Cibo Cleaning uit het Oost-Vlaamse Melle, dat vrijdag failliet werd verklaard door de Gentse rechtbank van koophandel, wordt overgenomen door Cleandienst uit Brugge. Een overnameprijs werd niet bekendgemaakt. “Hiermee is een oplossing gevonden voor de 220 medewerkers van Cibo Cleaning”, melden zaakvoerders Benedict Huys en Alex Nyssen van Cleandienst.

De twee bedrijven mikken vooral op schoonmaakdiensten aan de bedrijfswereld. Cibo Cleaning was actief in Oost- en West-Vlaanderen, Antwerpen en Brussel. Het haalde in 2016 een jaaromzet van om en bij de 6,6 miljoen euro met 220 mensen. Het ging om 15 bedienden en 205 arbeiders. Het grootste deel werkte deeltijds, zo blijkt uit de jaarrekeningen van de Nationale Bank.

Cleandienst heeft kantoren in Brugge en Gent, een omzet van ongeveer 9 miljoen euro en bijna 300 medewerkers. “We zullen de activiteiten van Cibo Cleaning opnieuw helemaal opstarten, voortzetten en beginnen met een propere lei”, zegt Huys. “We streven naar een maximale continuïteit voor zowel de medewerkers als de klanten. Iedereen wordt de komende dagen gecontacteerd en geconsulteerd. Sowieso willen we met een zo volledig mogelijke bezetting verder werken.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier