Saskia Monteyne protesteert tegen hinder door wegenwerken in Oostende

Saskia Monteyne heeft geen recht op de hinderpremie. © FRO
Redactie KW

Momenteel wordt de Kemmelbergstraat, tussen de Koningstraat en het Leopold II-plein in Oostende, heraangelegd.

De werken zijn al bezig van in januari, met alle gevolgen van dien voor de bewoners en handelaars van de straat. Er is geen verkeer mogelijk voor fietsers en auto’s en ook voor voetgangers is er moeilijke doorgang. Het gevolg is dat enkele handelszaken in de straat een hinderpremie hebben aangevraagd en die ook hebben verkregen.

Saskia Monteyne, die haar zaak Delamont Créations uitbaat op de hoek van de Kemmelbergstraat en de Koningstraat, heeft geen recht op de hinderpremie.

“Ik zou graag mijn klanten op een normale manier ontvangen en bedienen”, zegt Saskia. “Dat blijkt echter niet mogelijk. Naast de werken voor de renovatie van de Kemmelbergstraat heeft Eandis voor bijkomende hinder gezorgd, net op de hoek voor mijn winkel. De firma vergat een kabel aan te leggen en dat moest nu nog dringend gebeuren. Daarvoor moest een put gegraven worden. Die ligt nu al twee weken open. We hebben naar Eandis gebeld, maar kregen geen antwoord op de vraag hoe lang de werken en de hinder nog zullen duren”, klinkt het.

Pure broodroof

Het is duidelijk dat we enorm veel hinder hebben van de werken. Tijdens de werken wordt geen passage toegelaten. Dat is pure broodroof! De ingang van mijn zaak is volledig belemmerd door nadarhekkens. We zijn verplicht om die te verzetten om toch een beetje doorgang te geven aan de klanten.

Mijn man, Johan Delacauw, heeft een zaak in de Kemmelbergstraat. Hij heeft ook een hinderpremie aangevraagd. In tegenstelling tot de handelszaken aan de overkant (een begrafenisondernemer en een textielwinkel), heeft hij zijn premie (2.000 euro) nog niet ontvangen. Ik zou er met mijn zaak geen recht op hebben. De reden die ze opgeven, is het feit dat de ingang op de hoek van de Kemmelbergstraat-Koningstraat ligt, maar genoteerd staat op Koningstraat. We hebben contact opgenomen met het stadsbestuur. Er wordt werk van gemaakt, maar ondertussen moeten we wachten op een oplossing die voor iedereen eerlijk is.”

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier