Rubriek Economie

Sanitairgroep Dupont neemt gebouwen in Wervik over

15/05/18 om 13:22 - Bijgewerkt om 13:21

De sanitairgroep Dupont uit Menen neemt de gebouwen van tabaksgigant JTI-Gryson in Wervik over. Dat melden beide bedrijven dinsdag, kort voor JTI de deuren finaal achter zich dicht gooit.

Sanitairgroep Dupont neemt gebouwen in Wervik over

In 2014 besliste tabaksreus JTI (Japan Tabacco Industry) om Wervik te verlaten en de productie te verhuizen naar Polen. De afbouw is al enkele maanden bezig en het gebouw stond al even in de etalage. Een maand voor de groep finaal wegtrekt uit Wervik, heeft JTI een overnemer gevonden voor de gebouwen. Dat wordt Dupont, een specialist in sanitair, verwarming en airco.

Dupont, met hoofdzetel in buurgemeente Menen, is in volle expansie en wil met de aankoop van de site die groei bestendigen met een nieuw logistiek centrum. Het bedrijf heeft al vestigingen in Kortrijk en Roeselare, en daar komt binnenkort Ieper bij.

De vestiging in Menen wordt op termijn gesloten. De hoofdzetel verhuist dan naar Wervik. Het bedrijf telt ongeveer 70 werknemers, van wie er 50 zullen werken in Wervik.

(Belga - Foto Google Maps)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!