Rubriek Economie

Salmonella doet scholen overschakelen op boterhammen, soep... en frietjes

01/06/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 31/05/18 om 20:28

Terwijl het Federaal Voedselagentschap onderzoekt hoe een 300-tal schoolkinderen ziek zijn geworden, moeten 38 scholen het nog steeds zonder warme maaltijden stellen. Bij 129 kinderen is het bewezen dat het om een salmonellabesmetting ging. Toch lijken de scholen in Zuid-West-Vlaanderen cateraar Esthio uit Harelbeke niets te verwijten. Voorlopig brengen de kinderen boterhammen mee naar school... of zoeken de scholen zelf creatieve oplossingen.

"Ziek door ons eten. Het doet nog altijd pijn om dat te horen", zegt zaakvoerder Brecht Vervaeck van traiteurbedrijf Esthio uit Harelbeke. Elke dag vertrekken daar 11.500 warme maaltijden naar scholen en bedrijven. Maar afgelopen week lag het stil. "Ik slaap er niet van. Dit is een nachtmerrie. Wij zijn een familiebedrijf dat het moet hebben van vertrouwen en kwaliteit. Daarom heb ik zelf als eerste het FAVV (Federaal Voedselagentschap, red.) ingelicht toen we ontdekten dat er wellicht een probleem was. Het FAVV heeft hier meer dan 100 stalen genomen: van de kruiden en de mayonaise, tot de vloer, de machines en zelfs van onze mensen."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!