Ruim 500.000 dagtoeristen vonden weg naar zee in de herfstvakantie

© Belga
Redactie KW

Afgelopen herfstvakantie zijn ongeveer een half miljoen dagtoeristen een dagje naar zee getrokken. Ook de hotelsector deed het degelijk. Dat meldt provinciebedrijf Westtoer zondag na een rondvraag.

Een wisselvallige herfstvakantie qua weer en dus ook een wisselvallig beeld aan de kust. Toch vonden 500.000 dagtoeristen hun weg naar zee om eens goed uit te waaien, een strandwandeling of fietstocht te maken en te genieten van een hapje en een drankje, allemaal belangrijke troeven voor de kust.

Ook de hotels deden het goed met een gemiddelde bezettingsgraad van ongeveer 70 tot 75 procent in het begin van de vakantie, tot ruim 80 procent in het tweede weekend. Veel mensen maakten van het verlengd weekend gebruik om een korte vakantie aan zee te boeken.

Westtoer meent dat de kust zich daarmee verder versterkt als topbestemming voor de vier seizoenen en benadrukt dat twee derde van de omzet geboekt wordt buiten het zomerseizoen. Bovendien vinden in zowat alle kustgemeenten tal van evenementen plaats, onder meer rond Halloween.

“De kust blijft een sterke kortbijbestemming en biedt ook in de herfst een aangenaam vakantiegevoel”, aldus Westtoer.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier