Rubriek Economie

Ruim 100.000 West- en Oost-Vlamingen geïnteresseerd in provinciale groepsaankoop energie

14/02/18 om 19:00 - Bijgewerkt om 18:59

In Oost- en West-Vlaanderen hebben 103.845 gezinnen zich vrijblijvend ingeschreven voor de groepsaankoop groene energie en gas. Dat meldt de provincie West-Vlaanderen woensdag.

Ruim 100.000 West- en Oost-Vlamingen geïnteresseerd in provinciale groepsaankoop energie

De provinciale groepsaankoop blijft ontzettend in trek bij West- en Oost-Vlamingen. Om een nog betere prijs te bekomen, organiseren beide provincies de aankoop samen.

Engie Electrabel bood de laagste prijs aan voor de combinatie groene elektriciteit/gas, 33 procent onder de huidige marktprijs, goed voor een gemiddelde besparing van 347 euro. Voor groene elektriciteit bleek opnieuw Engie Electrabel het beste bod klaar te hebben: 24 procent onder de huidige marktprijs, wat neerkomt op een gemiddelde besparing van 174 euro.

Inschrijven kan nog altijd

De inschrijvers krijgen tegen eind maart een persoonlijk voorstel. Inschrijven kan ook nog altijd. Wie ingaat op het aanbod krijgt een jaarcontract aangeboden. Vorig jaar ging ongeveer 60 procent van de inschrijvers in op het aanbod.

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!