Roeselaars bedrijf Nanopixel ontvangt minister van Onderwijs Hilde Crevits

Na een voorstelling van het bedrijf kreeg de minister een rondleiding door het hoofdkantoor. Ze maakte kennis met de verschillende teams en sloeg met enkele werknemers een praatje (foto SB). © STEFAAN BEEL
Redactie KW

Hilde Crevits, minister van Onderwijs, heeft vandaag een drukke dag omwille van de stakingen binnen het onderwijs. Toch maakte ze tijd vrij voor een bezoek aan Nanopixel, het Roeselaarse bedrijf dat gespecialiseerd is in 3D-visualisaties. Ze luisterde naar wat de zaakvoerders graag anders zouden willen zien bij de rekrutering van pas afgestudeerden.

Nanopixel, het bedrijf dat gespecialiseerd is in alles wat te maken heeft met 3D-visualisaties, mocht vandaag minister van Onderwijs, Hilde Crevits ontvangen op haar hoofdkantoor in Roeselare. Tijdens een rondleiding in het bedrijf leerde Crevits van CEO Dietrich De Blander wat de pijnpunten in de sector zijn. “Wij willen vooral dat er gekeken wordt naar de link tussen het onderwijs en bedrijven. Nu wordt die voornamelijk beperkt tot het aanleveren van stagiairs, en dat zouden we graag anders zien. Studenten DAE, Digital Arts en Entertainment, hebben een ideaal profiel voor ons bedrijf maar worden tijdens hun opleiding vaak meer geduwd richting jobs in het buitenland. En dat terwijl er in ons land heel wat bedrijven zijn die hen ook kunnen terwerkstelligen, zij het niet in de gamingindustrie dan wel in de de virtuele industrie. Hetzelfde geldt voor de richtingen in architectuur”, aldus CEO Dietrich. Volgens de CEO is dit geen uniek verhaal, maar kampen alle bedrijven binnen de sector met dit probleem. De Minister maakte duidelijk dat ze op de hoogte is van dit probleem en het ook vaststelt in haar eigen omgeving. Haar dochter studeerde zopas af als ingenieurarchitect en ze merkt dat er weinig linken zijn naar de digitale mogelijkheden van hun talent. Dat de minister bereid was om te luisteren konden de werknemers erg appreciëren. “Met de staking van het onderwijs vandaag, is het voor haar een bijzonder drukke dag. Dit was bovendien iets wat niet op voorhand kon voorzien worden. Dat ze toch bereid was om langs te komen, daar zijn we erg dankbaar voor.”

West-Vlaamse KMO

Het bezoek van de minister begon met een voorstelling van wat het bedrijf allemaal doet, waarna ze de CEO nog enkele vragen stelde. Na de voorstelling kreeg ze een rondleiding in het kantoor van Nanopixel, dat dit jaar is bekroond tot West-Vlaamse KMO door UNIZO. Het bedrijf heeft een restaurant, bar en zelfs een eigen cinema. Er wordt iedere dinsdag door een kok een maaltijd bereidt in de huiselijke keuken op de tweede verdieping. Tijdens de rondleiding maakte de minister kennis met de werknemers en sloeg ze een praatje met hen over de opleiding die ze volgden om hier aan de slag te kunnen en het werk dat ze hier doen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier