Rock ‘n Roll Classics uit Brugge geeft oldtimerlessen

Zaakvoerder Thijs Verhage met meestertechnicus Dries Puype. (Foto PDV)
Redactie KW

Rock ‘n Roll Classics aan het Waggelwater lanceert een nieuw initiatief: the Rock ‘n Roll Academy.

Rock ‘n Roll Classics, speciaalzaak in oldtimers, werd in september 2015 opgericht door Thijs Verhage en al vlug kwam ook medevennoot John Calemeyn erbij. “Ik ben al mijn hele leven lang gepassioneerd door oldtimers: eerst door de motoren in de garage van mijn grootvader Theofiel Verburgh in Dudzele en later door de oldtimerwagens zelf”, legt Thijs Verhage uit.

“We zijn quasi van niets begonnen maar intussen werken hier al elf mensen en gemiddeld vier stagiairs, gezien we zeer goed samenwerken met de hogeschool voor automechanica in Kortrijk. Van de mensen die hier werken, verwachten we dat ze echt gepassioneerd zijn door hun vak en bereid zijn om vlug en veel bij te leren. En we hebben ook erg enthousiaste medewerkers.”

Zelf op zoek

We spitsen ons in principe toe op oldtimers van na de Tweede Wereldoorlog. Mercedes en Alfa Romeo zijn merken die hier sterk aanwezig zijn maar vaak ook Britse merken zoals Jaguar. Ik ga in principe over de hele wereld op zoek naar interessante auto’s om op te kopen. Zo botste ik onlangs nog op een prachtige Alfa Romeo uit 1954 in een wat overwoekerde tuin in Venezuela.”

“Via het internet aankopen doe we in feite niet want dat biedt geen meerwaarde, iedereen kan iets bestellen op internet. De klanten krijgen bij ons de mogelijkheid om de auto aan te kopen in zijn ruwe staat en dan betalen ze in schrijven verder af naarmate onze mecaniciens bezig zijn de auto volledig op punt te zetten.”

Rock ‘n Roll Classics zet naar eigen zeggen sterk in op de beleving en passie voor de oldtimers en richtte dan ook een leuke bar in bij de toonzaal zodat liefhebbers gezellig met elkaar kunnen keuvelen. “Ik nodig ook altijd potentiële klanten mee uit in het werkatelier, in feite is dat onze echte showroom. De mensen mogen echt zien waar we mee bezig zijn. We starten nu trouwens ook met een app zodat de klanten het renovatie- en herstellingswerk aan hun wagen volledig kunnen mee volgen.”

Naar de academie

Om te komen tot een optimale oldtimerbeleving zijn we recent gestart met een academie waarbij we specialisten uitnodigen om les te geven over alle aspecten van een oldtimer: het financiële, het fiscale, het verhogen van het rijplezier en ook de veiligheid. Voor de liefhebbers voorzien we ook lessen voor het meerijden in autorally’s.” (PDV)

Info: www.rnrclassics.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier