Rubriek Economie

Robin Maes (MR Group, Kortrijk) wint nu ook award JCI Vlaamse Jonge Ondernemer 2018

25/05/18 om 18:46 - Bijgewerkt om 18:45

Robin Maes (MR Group) werd verkozen tot Vlaamse Jonge Ondernemer van het jaar.

Robin Maes (MR Group, Kortrijk) wint nu ook award JCI Vlaamse Jonge Ondernemer 2018

Robin Maes (MR Group) werd verkozen tot Vlaamse Jonge Ondernemer van het jaar. © GF

Robin Maes (MR) staat aan het hoofd van een installatiebedrijf voor zonnepanelen en waterpompen. De actieradius strekt zich uit over België, Nederland, Duitsland en Frankrijk. De voorbije drie jaar tekende Robin Maes telkens voor een omzetverdubbeling. Voor dit jaar wordt 18 miljoen euro omzet in het vooruitzicht gesteld, net als de opening van een eerste buitenlands filiaal. "Wij hebben het bedrijf ook volledig zelf gefinancierd met eigen winsten", aldus Maes. "Wij zijn het enige bedrijf in onze sector dat ook heel België afdekt."

Robin Maes is het type self-made man. "Ik ben nu zaakvoerder maar ik ben op alle posities in het bedrijf zelf actief geweest: alle denkbare werken en werven (dakwerken, elektriciteit, klimatisatie), werfleiding, studiedienst, planning, boekhouding...", aldus Robin. "Voor het managen van het bedrijf is dat van groot belang."

Door verschillende stormen heen

De opstart van zijn eigen bedrijf was niet gemakkelijk. Maar Maes werkte zich door alle stormen heen. "In 2010 kon ik met hulp van Business Angels mijn bedrijf oprichten", vertelt hij. "Ik had toen die periode niet genoeg geld en van thuis uit was dat ook niet mogelijk. In 2012, in een moeilijke periode, kon ik de aandelen van de Business Angels weer overnemen en was het weer stilte voor de storm. In 2013 verzamelde ik een topteam voor de basis en in 2015 kon ik topverkopers aantrekken."

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!