Ring Shopping heeft recordjaar achter de rug én plant stevige investeringen

Redactie KW

Ring Shopping Center, pal op de grens van Kortrijk met Kuurne, mocht in 2018 3,5 miljoen bezoekers verwelkomen. Een stijging van bijna 5 procent in vergelijking met het jaar daarvoor. “Maar ook in 2019 zitten we niet stil”, klinkt het optimistisch. Een nieuw sanitair blok en een creatieve speelzone voor kinderen moeten het winkelcentrum nog opwaarderen.

In 2018 mocht Ring Shopping tien nieuwe winkels verwelkomen, goed voor een winkeloppervlakte van 3,800 vierkante meter. “Maar ook enkele vaste waarden zoals Panos, Hema en C&A ondergingen het voorbije jaar een grondige renovatie”, stelt marketingverantwoordelijke Charlotte Tahon. “De opening van deze nieuwe en vernieuwde winkels resulteerde in een bezettingsgraad van quasi 100 procent. Slechts één winkelpand is niet ingevuld.”

Dat de bezoekers de nieuwe winkels weet te appreciëren, bewijzen de bezoekerscijfers: een stijging van ruim 4,5 procent tot 3,5 miljoen bezoekers in 2018. “Vooral het najaar was een groot succes”, zegt Charlotte. “Maar ook de koopzondagen lokten veel meer volk dan vroeger en de laatavondopening op Black Friday was een absolute voltreffer. Tijdens de weekends klokken we af op 45.000 bezoekers.”

Nieuwkomers

Maar Ring Shopping wil meer: 2019 moet het jaar van de vernieuwing worden. “We focussen op een nieuw sanitair blok, een nieuwe verzorgingshoek voor baby’s en een creatieve speelzone voor kinderen. In de ideale wereld komen er nog een aantal horecazaken bij. We merken dat het tijdens weekends soms zoeken is naar een vrij tafeltje in onze tearooms en brasserieën”, aldus nog Charlotte.

Ring Shopping heeft recordjaar achter de rug én plant stevige investeringen
© JVGK

In april komt er nog een nieuwe winkel bij, op 1 maart openen drie pop-ups de deuren. Michèle is een dameswinkel uit Waregem en komt naast Bart Smit; Chic By Divino is een damesboetiek uit Rekkem en komt in een pand vlak bij Electro Depot; speelgoedwinkel Banbao tenslotte verhuist naar een nieuwe shop ter hoogte van Sports Direct op de bovenverdieping.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier