Restaurant Mutcha in Roeselare stopt ermee

Broos en Siegfried (links): "Het verhaal Mutcha eindigt op 12 augustus." © Stefaan Beel
Redactie KW

Na ruim vier jaar gaan Broos en Siegfried van Mutcha nieuwe uitdagingen aan. Hun restaurant in de Sint-Alfonsusstraat sluit in augustus de deuren. “Overnemers mogen zich aanbieden”, klinkt het.

Vier en een half jaar geleden opende restaurant Mutcha in een schitterend art-deco-art-nouveau-pand in de Sint-Alfonsusstraat de deuren. Broos Vyncke werd het gezicht in de zaal en Siegfried Vercruysse combineerde de Belgisch-Franse keuken met wereldse invloeden.

“Maar het is tijd voor iets anders”, legt Broos uit. “We kijken terug op een schitterende periode maar we raken stilaan wat uitgekeken op onze formule en vonden moeilijk alternatieven. Toevallig kwamen nieuwe kansen op ons pad. Ikzelf kandideer momenteel voor een interessant ander horecaverhaal in Roeselare. Binnenkort moet daar zekerheid over komen. Siegfried gaat terug naar zijn roots in Wevelgem waar hij een traiteurzaak overneemt. Hopelijk krijgen we met onze keuzes iets meer ruimte en tijd voor een sociaal leven want een restaurant uitbaten is soms slopend. We doen dus een oproep naar kandidaat-overnemers. Het zou leuk zijn moest Mutcha met nieuwe mensen een toekomst hebben.”

Mutcha sluit definitief de deuren op 12 augustus.

Tijdens het Batjesweekeinde gaat Mutcha even een samenwerking aan met tattooshop The Liner en komt op de menukaart de typische streetfood.

“Mensen kunnen gewoon binnenlopen, iets eten, iets drinken of iets meenemen. En je kan genieten van live tattoozetten. Wie een afspraak maakt kan zelfs zijn of haar tattoo laten zetten in Mutcha.” (BCR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier