Restaurant Marina kiest voor Oostendse Oosteroever

Vlnr Domenico Aquaro, Bart Versluys CEO van de gelijknamige groep en zaakvoerder Vida Aquaro, voor de nieuwe locatie op de Oostendse Oosteroever waar in het najaar restaurant Marina zal neerstrijken. © (Foto ML)
Redactie KW

Na 45 jaar beleeft ristorante Marina op de Albert I-Promenade staks haar laatste zomerseizoen op die locatie. Dan verhuist dit op de Italiaanse keuken geënt restaurant naar de Hendrik Baelskaai 8.

Zaakvoerder Vida Acquaro nam twee jaar geleden de zaak over van haar vader Domenico die op zijn beurt het restaurant, dat ondertussen al 72 jaar onder die naam bestaat, ook 43 jaar heeft gerund. “We hebben fantastische tijden beleefd op de dijk, maar op onze nieuwe locatie hebben we meer ruimte, goed voor 60 zitplaatsen, en plaats voor een zonneterras dat zuidwestelijk gericht is en er is ook meer parkeergelegenheid. Ook het uitzicht op de haven en haar activiteit is een troef. Daarbij geloof ik in de ontwikkeling van deze nieuwe woonwijk op de Oosteroever”, zegt Vida.

“Daarbij hebben we onze naam, wat staat voor jachthaven, al mee!” Het restaurant komt in een gebouw van de Versluys Groep. “Om de bewoners van de appartementen geen last, zoals geurhinder en lawaai te bezorgen, hebben we in een aantal nieuwbouwblokken in de basisakte al een reeks technische voorzieningen ingebouwd om ongestoord horeca-activiteiten mogelijk te maken. Om die nieuwe uitbating maximale kansen te geven investeert onze groep ook in de uitrusting en technische aanpassingen van de zaak”, aldus Bart Versluys. De nieuwe Marina biedt werk aan 10 personeelsleden.

(ML – Foto ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier