Renings bier naar Tokio

Vorige vrijdag vertrok een palet Renings bier richting Tokio. © GF
Redactie KW

De bieren van Seizoensbrouwerij Vandewalle uit Reninge vallen ook bij Japanners in de smaak. Vorige week vrijdag vertrok een palet met 58 dozen, goed voor 456 flessen bier, vanuit de Franse haven van Le Havre richting Tokio.

“Onze vier bieren zullen binnen enkele weken te proeven zijn in een horecazaak in Nagoya-shi in Japan, een grote stad gelegen in het midden van het eiland Honshu”, zegt brouwer Chris Vandewalle trots. “In oktober komt de uitbater onze brouwerij in Reninge bezoeken. Met veel passie zal ik hem onze traditionele werkwijze en ons vakmanschap tonen. Het bier brouwen brengt ons in contact met verschillende culturen en leefwerelden. Boeiend om allemaal mee te maken.”

“Als we de sociale media volgen, dan zien we de afgelopen jaren regelmatig onze bieren opduiken in het buitenland”, gaat de Reningse brouwer verder. “Dit gaat van Amsterdam tot Brazilië. Ook de buitenlandse bezoekers aan de brouwerij nemen graag een fles bier uit Lo-Reninge mee. Het is verbazingwekkend hoe dit bier uit de Westhoek de wereld rond gaat.”

Bierbeurs in Zuid-Korea

“Als kleine brouwerij willen we een beperkte hoeveelheid van onze productie reserveren voor onze nieuwe klanten in het buitenland”, aldus nog Chris Vandewalle. “Het overgrote deel van onze productie wordt verkocht op de binnenlandse markt. In ons zevenjarig bestaan deden we nog niet expliciet aan export. De productiecapaciteit liet dit nog niet toe.”

Het exportverhaal begon dit voorjaar langzaam te groeien nadat Chris Vandewalle op de sociale media enkele foto’s zag verschijnen van de Reningse bieren op een bierbeurs in Zuid-Korea. “Geduldig werd aan de bezoeker uitleg gegeven over onze Seizoensbrouwerij en degusteerde men onze bieren”, zegt Chris Vandewalle. “Nieuwsgierig en trots nam ik contact op met de persoon die het nieuwsitem postte. Enkele weken terug bracht deze importeur reeds een werkbezoek aan onze brouwerij in Lo-Reninge. Het blijft mij steeds verbazen hoe men bij onze brouwerij in Lo-Reninge terecht komt.”

Vier bieren op de markt

Seizoensbrouwerij Vandewalle brengt vier bieren op de markt, namelijk Reninge Oud Bruin, Reninge Bitter Blond, Reninge Krieken Rood en Reninge Bitter Blond à Lambiek.

(KVCL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier